שיפוץ ועיצוב פנים לבית במכמורת על ידי האדריכלית שולי ביימל, שתוכנן על ידה ונבנה לפני 23 שנים. הילדים בגרו והיה צורך בחידוש הבית והתאמתו לצרכים החדשים של הלקוחות. 

 

12

 

15

 

24

 

25

 

המגרש בפרופורציה מאורכת, הכניסה ממוקמת בלב הבית, מצד אחד מגורים אוכל ומטבח, הפונים לעבר החצר, ומצד שני אזור המגורים מוגבה בשלוש מדרגות, ובו חלל עבודה וממנו עוברים אל אזור הפרטי של חדרי השינה רחצה ויחידת ההורים. התבקשתי להגדיל את שטח המטבח המשימה הייתה להישאר בקווי המתאר של מעטפת הבית, ולמצוא פתרונות לצרכים החדשים. הצעתי לעשות החלפה בין מיקום המטבח והסלון לפתוח ביניהם וליצור רצף חללי הכולל גם את שולחן האוכל. חדר המשפחה שכבר לא שימש את דיירי הבית, הוגבה למפלס השינה כחלל ביניים בין הציבורי לפרטי, חלל פתוח ומואר ובו שולחן עבודה וספרייה. חללי השינה והרחצה נשארו במקומם, יחידת ההורים קיבלה תפנית במיקום המיטה, וחדר הרחצה וחדר הארונות אוחדו על מנת לקבל חדר רחצה מרווח להורים.

 

30

 

33

 

39

 

45

 

48

 

49

 

60

 

69
פלטת החומרים וגוונים שנבחרו לריהוט הנייח והנייד בתוך הבית נבחרו ליצור אווירה טבעית וחמימה. לרצפה נבחר פרקט אלון בגוון טבעי, כך גם דלת הכניסה ושולחן האוכל ומשטח כיור בחדר רחצה הורים. אי המטבח מנירוסטה, לארונות גב המטבח והספרייה בחלל העבודה, נבחר אפור זית, המשתלב ברקע עם הצמחייה. גוף תאורה גדול ואוורירי נבחר מעל שולחן האוכל ויוצר מעין חופה המגדירה חלל לקבלת אינטימיות. יתר גופי התאורה שנבחרו מטרתם להיבלע במעטפת.
בתכנון ובעיצוב חלל הבית חשוב היה לי לחבר בין פנים הבית לבין סביבתו בחוץ.

 

מכמורת-Model