באחת השכונות הצפוניות במרכז הארץ, במגרש שגדלו 550 מ"ר, מתפרסת גינה על פני 300 מ"ר. הגינה בסגנון קלאסי מהוקצע, מתאימה מאוד לעיצוב הפנים של הבית. החוץ בעצם ממשיך את סגנון הבית, עיצוב הנקי ומהוקצע אך יחד עם זאת חם ונעים, על ידי שימוש בשפע צמחייה וחומרים טבעיים.

 

"כל פרט וחלק מהגינה, חושבו מבעוד מועד בצורה אסטרטגית ונבונה", מסביר שיש דוד, אשר עיצב את הגינה "בתוך כך כיווני חדרי הבית, ההתכתבות שלהם עם חלל החוץ, איכות המשתמש, כיווני השמש, צרכי הלקוח, חוויית האירוח והשימוש השוטף והיומיומי בגינה. נעשה שימוש רב בחומרים, עצי פרי, עצי נוי ותיקים ובוגרים, ריהוט חוץ שעוצב ותוכנן במיוחד לטובת הגינה, בריכת גלישה, בריכות נוי אקולוגיות, מטבח ובר חיצוניים, קירות ורטיקליים ועוד. הדיירים לא חיפשו מוצר מדף, אלא רצו משהו שיותאם במיועד עבורם custom made. הושם דגש על מרחב, תוך יצירת חללים שונים בחוץ כאשר לכל אחד פונקציה שונה ועדין יש קשר עין בין השוהים בכל אחד מהם".

 

 

בכניסה לבית יש שביל טיול שמוביל עד מפתן הכניסה ובשני צדדיו שתי בריכות נוי. השביל עשוי מאבן בלוסטון שחורה. בריכות הנוי אקולוגיות עם צמחייה ודגים, עם סלע נובע כאשר המים יוצאים מתוכו כמו מעין, שמספק את רשרוש המים מהכניסה וניתוק מרעשי הרחוב.
מהכניסה אפשר לרדת לחצר אנגלית, שם אנו פוגשים קיר עצום לאורכו של הבית שהינו קיר ירוק ורטיקלי, שמחופה בחלקו בקורות עץ שפורקו מבתים ישנים בצורות וגדלים שונים, בשילוב אדניות ברזל שמהן גולשת צמחיית קיר בשם קיסוס. קיר מעניין וייחודי במינו שמטרתו לתת תחושה של חוץ לשוהים במרתף, וכמובן לאלו שבחצר עצמה. בחלק האחורי של הבית ממוקמת בריכת גלישה (10 מטר על 4 מטר), שמשמעותה שהמים מגיעים עד לקצה וגולשים מהצדדים, הבריכה מוקפת באדנית בנויה עם צמחייה שתולה בתוכה. בין האדנית לבריכה יש שביל חלוקים שחורים שהמים גולשים על השביל. ספסל עץ צף וממוקם במרכז הבריכה. הספסל מיועד למי שרוצה במהלך השחייה לתפוס מנוחה ולהתבונן, תוך כדי שכשוך בבריכה. מסביב לבריכה שתולים עצי הדר וברושים גזומים כדי ליצור מראה נקי ומסודר, בהתאם לדרישת הלקוחות.
בפינה הדרומית-מערבית של הבית ישנה פינת ישיבה סלונית נמוכה, יושבת על דק עץ ופניה לכיוון בריכת השחייה ומרחב הגן. זו פינה אסטרטגית שמשקיפה על כל הגינה. פינת הישיבה ממוקמת מתחת לשני עצי ליצ'י שנשתלו ומצלים על הפינה. בפינה הצפונית ממוקם עץ חרוב עתיק שמטרתו לטשטש את הבית השכן ולתת תחושה של גן ותיק ושורשי. פינת האוכל הראשית של החוץ ממוקמת מתחת לפרגולה מיד מהיציאה מהסלון. שולחן עץ המיועד לכ 10 אנשים עשוי בלוק עץ טבעי, יושב על ריצוף עץ שחור, ופרגולת עץ צבועה בלבן רחבה, בעלת מראה נקי.
מול פינת האוכל ממוקם מטבח חיצוני, שצופה לבריכה ולסועדים. המטבח תוכנן עם בר, כדי לבשל, לארח, ולהתבונן מסביב. בסמוך לאזור האוכל ממוקמת גינת עצי פרי ותבלינים, עם שביל אבן שחורה שאפשר לעבור דרכו כדי לאסוף את הפרות והתבלינים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אדריכלות: שרון וייזר
עיצוב ותכנון חוץ: שי דוד – כרכום