משרדי אחת מחברות קרן ההשקעות הגדולות בישראל, הממוקמים בלב תל-אביב, מהווים תצוגת תכלית של ניגודים המתקיימים יחד בהרמוניה: אלטר אדריכלים השכילו ליצור מרחב עבודה היברידי, המשלב בצורה מאוזנת ויוצאת דופן בין הפתוח למסוגר, בין מוטיבים קלסיים לאלמנטים אדג'ים, בין צורניות גאומטרית חדה וזוויתית לסילואטות אמורפיות ורכות.

משרדי חברת השקעות. תכנון ועיצוב פנים: אלטר אדריכלים. צילום: עוזי פורת

 

מגדלי הארבעה הממוקמים בלב תל-אביב, הפכו בשנתיים האחרונות למוקד מרכזי המנקז אליו את החברות מהמובילות במשק הישראלי. כך גם במקרה של אחת מחברות קרן ההשקעות הגדולות בישראל, שבחרה באחד הבניינים באתר, כבית של משרדי מטה החברה.
משרדיהם של חברי ההנהלה והמטה וכן חדרי הישיבות ממוקמים באחת הקומות הגבוהות של הבניין ומשתרעים על פני שטח של כ-600 מ"ר.
אחד העקרונות המנחים בתכנון של אלטר אדריכלים, היה שמירה על חלל מאוזן, כזה שמחד יבדל את החברה וידגיש את חוזקתה כקרן אדג'ית, נועזת וחדשנית ומאידך יוותר קלסי, פונקציונלי ומעודן. לכן בחרו האדריכלים לנקוט בגישה ההיברידית, במסגרתה שילבו בין אסכולות שונות, על פניו מנוגדות, שמצליחות יחד ליצור מרחב מלוכד ומנומק.

 

 

תכנון החלל בוחן את מערכת היחסים בין צירים פתוחים למסוגרים ובין הנסתר לגלוי: בגרעין תוכנן מרחב פתוח ואוורירי, המשמש כאזור א-פורמלי, בו ממוקמות הפונקציות הציבוריות המשותפות, בהן סלון, מטבח ואזור לפגישות קז'ואליות. בהיקף החלל תוכננו משרדים אישיים שנהנים מאינטימיות ופרטיות אך בד בבד נותרים אווריריים הודות למחיצות אלומיניום שקופות ואקוסטיות floor to ceiling, אותן סיפקה חברת מיידסק המומחים לסביבת העבודה. בתוך כך, למחיצות הללו תפקיד חשוב בהגדרת המרחב: הן תוכננו בגאומטריה הנדסית מורכבת ומאתגרת, בזוויות החופפות ומתכנסות לנקודת המגוז באזור הכניסה וחופו בפורניר מיוחד גמיש למראה טבעי. הן ממסגרות את החדרים ובמקביל מאפשרות גם לחלל המרכזי ליהנות מהאור הטבעי החודר מבעד לויטרינות הגדולות ומתצפית פנורמית מרהיבה לחופי הים התיכון שהגלה מבעד לחזית המערבית. התוצאה היא דינמית ומעוררת לפעולה ובאותה נשימה אלגנטית, מעודנת ומעוגנת.

 

 

בכדי ליהנות מגובה המקורי ולרתום גם אותה לתפישת התכנון המורכבת החליטו האדריכלים לשלב בין אזורים פתוחים למחצה לבין אזורים חבויים הנטמעים מבעד לאריחים אקוסטיים גדולי ממדים עם שכבת פתיתי שיש מרוסק שצפים על התקרה ומעוגנים עליה בקונסטרוקציית אלומיניום בקומפוזיציה א-סימטרית שהיא נגזרת של מבנה המשרד. בין החלקים שנותרו חשופים עוברות התשתיות וכן פסי תאורה שמדברים גם הם באותה שפה.
עבור הרצפה בחרו האדריכלים באריחי גרניט פורצלן מדוקק גדולים במיוחד, בנראות אבן מנוסרת בגוון אפרפר המייצרים תחושה המשכית בחלל. עבור המשרדים האישיים נבחרה רצפת פרקט תלת שכבתית צבועה בשחור. העמודים הקונסטרוקטיביים חופו אריחי טרצו עם אבנים מפולחות. פלטת הצבעים והחומרים שנבחרה היא קלסית עם טוויסט ומשלבת בין אלמנטים מונוכרומטיים וגווני עץ עם נגיעות של אדום בוהק שמדגישות את החומרים הטבעיים ומעניקות למרחב מראה אדג'י ונועז.

תכנון: אלטר אדריכלים
מחיצות רצפה תקרה אקוסטיות: מיידסק, קיבוץ שפיים
צילום: עוזי פורת