דירת המגורים ממוקמת במגדל פרישמן, בלב תל אביב ונהנית מנוף יוצא דופן לעיר ולים.

 

 

loft-in-frishman_7

 

הדירה מורכבת משתי דירות שחוברו יחדיו. הרצון לשמור על קו ראייה פתוח בכל החלל, הוביל לפתרון של "קופסת מגורים", הצפה במרחב הדירה תוך חלוקתה לאזורים השונים. התכנון מבקש לשמר על חלל לופטי המנצל את האור והמרחב שמספקים קירות המסך סביב, תוך יצירת אינטימיות והפרדה בין החללים הפרטיים, לבין החלקים הציבוריים. קירות המסך שעוטפים את הדירה, נשארים חופשיים וחשופים, בעוד "הקופסה הפנימית" נותנת את האינטימיות והחציצה מהנוף הפתוח.

 

loft-in-frishman_5

הפונקציות שבקופסה נסגרות ונפתחות בעזרת מחיצות גדולות, הנעות לתוך הקירות, כך שהדיירים יכולים לשנות את התנועה והחלל בו הם שוהים בכל רגע של היום. חשוב היה לנו, לייצר גמישות בין חללי הבית השונים ולשמור על גאומטריה נקייה ונהירה, שתאפשר לכל חלל לקבל לתוכו את החומרים והצבעים הייחודיים שנאספו על ידי דיירי הבית עם השנים ותאפשר שקט כללי במרחב.

 

loft-in-frishman_4

 

loft-in-frishman_3

 

loft-in-frishman_2

 

loft-in-frishman_1-(1)

 

frishman_shower-sec

 

frishman_plan

 

frishman_long-sec

 

אדריכלות ועיצוב פנים: מורן פלמוני אדריכלים
פיקוח: אסף לופו
צילום: איתי סיקולסקי
נגרות: נגריית עידן
פרקט: פרקטים
אמבטיות: מרבלייט