חללי העבודה של חברת המשחקים "ג'לי באטן גיימס" וחברת העיצוב והמיתוג "חמוצים", החולקים קורת גג אחת ובבעלות אותם המייסדים, ממוקמים במבנה לופטים ברחוב שוקן שבדרום תל אביב. האזור מוקף במבני תעשייה מעוטרים באמנות רחוב עשירה ומאכלסים אותם סדנאות אמנים רבות ומספר גלריות עם אמנות חדשנית ובועטת. מכאן שאבו האדריכלים את ההשראה, לכנס את מיטב אמני הרחוב לסשן של ציורי גרפיטי על קירות המשרד.

 

 

hi_05

למעלה:  חלל כניסה אזור עמדות עבודה חברת סטודיו חמוצים. מתחת: חלל ספריה

 

בהתאם לתפיסת עולמן של החברות שהזמינו את תכנון המשרד, האתגר התכנוני המרכזי היה, לאפשר פרטיות לצוותי העובדים של שתי החברות ויחד עם זאת לייצר חוויה של שיתוף ואחדות בין-חברתית. "מכאן נבע רעיון של שימוש במפלסים הקיימים במרחב, לצורך יצירת הפרדה סימבולית, שמירה על מרחב פתוח, זורם ורציף, השוזר את החללים השונים לסדרה ברורה אחת ושימוש במחיצות חצי פתוחות לתחימת האזורים הפונקציונאליים השונים", מסביר האדריכל רואי דוד.

 

hi_06

 

הלופט שגודלו 700 מ"ר ותקרת צלעות הבטון הלבנה בגובה 3.5 מטר, שימשו במקור את בעלי הנכס למגורים וכסטודיו לאומנות. לצורך הסבת החלל למשרדי היי-טק, נדרשה עבודת התאמת וחידוש תשתיות רחבת הקף. הסכמה הרעיונית שנבחרה על-ידי האדריכל ובתיאום עם הלקוחות, הייתה חלוקה לשלושה מצבי שימוש עיקריים: ציבורי, סמי-ציבורי ופרטי. בדומה להתפשטות אדוות המים, מרכז החלל יהיה המרחב הציבורי, אשר ישמש כמרכז שיתוף ידע, המעודד אינטראקציה בין אנשי המקצוע השונים במשרד. ככל שמתקדמים לאזורים הפריפריאליים, האזורים הפרטיים יותר וחללי העבודה נחשפים. שם ממוקמות פונקציות משרדיות שונות, כגון חדרי ישיבות, חדר משחקים חללי עבודה ועוד. ארגון מסוג זה מדגיש את המרחב הציבורי כישות מרכזית במשרד.

 

hi_09

 

החלל הכולל מחולק לשני מפלסים, באמצעות שלוש מדרגות עץ אורן צבועות לבן, אשר מחלקות את שני אזורי העבודה של שתי החברות, אך מאפשרות לעובדים לשמור על תקשורת ויזואלית גלויה. בכדי לאפשר גם את הרצף הוויזואלי וגם את החלוקה לאזורים תפקודיים שונים, תוכננו מחיצות עץ חצי פתוחות אשר ניתן לראות דרכן, כך החללים השונים נשזרים זה בזה ומיצרים סביבה רצף מרחבי זורם, אשר עונה על מאוויים הראשוניים של החברות כפי שהוצגו לאדריכל.

 

hi_10

 

בכניסה לחלל, ניתן להתרשם מהקירות הלבנים המינימליסטים, התקרה התעשייתית הלבנה אף היא ומרצפת הבטון הגראנג'ית – כל אלה משמשים כקנבס חלק לרהיטי הקאסטום-מייד ולאלמנטים הדקורטיביים השונים, אשר ממוקמים במתחם הקבלה ובאזור הספרייה. אתגר העברת התשתיות נפתר באמצעות צינורת ברזל תעשייתיים, התלויים מהתקרה ומעבירים את החשמל והתקשורת לעמדות העבודה. פלטת החומרים שנבחרה הכתיבה שימוש בגישה עיצובית מינימליסטית, אקלקטית ותעשייתית. כל הריהוט, האלמנטים הדקורטיביים וגופי התאורה, יוצרו בחומרים טבעיים כגון עץ אלון מעושן, ברזל טבעי, זכוכית ועוד. עמודי התמך הלבנים שמפוזרים בחלל, צוירו בגרפיטי על-ידי אומני רחוב מסטודיואים שכנים, כמחווה לאזור בו המשרד ממוקם. "'זריקת הצבע' נעשתה ביום אחד, אליו הוזמנו לסשן אומנותי טובי אומני הרחוב של העיר, יחד עם האדריכל ובעלי המשרדים.

 

hi_12

 

הספרייה מרוהטת בכורסאות מסוגים שונים, שטיח פרסי עתיק וספריית ברזל ועץ גדולה, שבמרכזה חלון זכוכית שחורה, המאפשר מבט מעומעם לחדר הישיבות הקטן ומתוכו החוצה. המטבח ואזור האוכל, עוצבו בין היתר אף הם עם עמודי ברזל היורדים מהתקרה ואוחזים את המדפים העיליים ובכך מיצרים קומפוזיציה ריהוט מיוחדת. שולחן שיתופי גדול ממוקם במרכז החלל, בכדי לעודד את האינטראקציה ולאפשר סיעור מוחות ולרעיונות המשותפים להגיח.

 

hi_14

 

"השפה העיצובית משקפת את תרבות המשרד השואפת למצוינות, יצירתיות ושמחת חיים. אלו תורמים ומשפיעים רבות על התוצר האיכותי והבינלאומי של החברות וכמובן על קשרי לקוחות מצוינים", מסכם האדריכל.

 

hi_16

 

hi_17

 

hi_18

 

hi_20

 

hi_21

 

hi_22

 

hi_24

 

hi_28

 

hi_30

 

hi_31

 

hi_33

 

hi_32

 

hi_37

 

hi_39

 

002_JELLYBTN_OFFICES_RDS_DIAGRAM

 

003_3D-SCHEMA

 

004_SEE_THROUGH_FURNITURE

 

 

005_DESK_DETAIL

 

212_JELLYBTN_OFFICES_RDS_PLAN

 

 

משרד: סטודיו רואי דוד – ROY DAVID STUDIO
לקוח: "ג'לי באטן גיימס", "חמוצים סטודיו"
גודל: 700 מ"ר
שנה: 2015
מיקום: רחוב שוקן 27, תל אביב, ישראל
צילום: יואב גורין