יזם-פילנתרופ שביקש לבנות בית מגורים פרטי ב-Gstaad, עיירת סקי שוויצרית בעלת זוהר אלפיני, זכה לשיתוף פעולה בתכנון הבית, של צוות מיוחד: האדריכל Francis Kéré, יליד אפריקה וזוכה פרס פריצקר היוקרתי ונחשון מימרן Nachson Mimran, פעיל חברתי בתחום האקלים והעצמת פליטים.

השניים חברו על רקע עבודתם במחנות פליטים – מימרן, שחי בין מערב אפריקה לשוויץ, התמסר ליצירת מרחבי תרבות בתוך קהילות עקורים ופליטים, Kéré עיצב בתי ספר בכפרי בורקינה פאסו, שם נולד. כאן, ב-Gstaad, הם ביקשו לתכנן בית שעיצובו שם דגש על אפריקה ויוצרים אפריקאיים.
עם זאת, הדיור האלפיני המסורתי, חייב לעמוד בקודי בנייה מקומיים מחמירים, שמכתיבים הכל, החל מסגנון הבניינים ועד לזוויות הגגות.

 

 

 

עבודת העץ המגולפת והמנוקבת, של בעלי מלאכה אפריקאים – הן בתוך הבית והן מחוצה לו, נעשו על חזיתות שוויצריות-אלפיניות מסורתיות. עיצוב הפנים שילב ציורי קיר, בהדפסים שנשות בורקינה פסו נוהגות לצבוע את בית המשפחות, גרם מדרגות במבנה של עץ באובב וריהוט מלאכת יד של יוצרים אפריקאיים. לבריכת השחייה המקורה והחיצונית, נבנתה חופה גלית של 9,964 מוטות במבוק, חתוכים בלייזר באורכים שונים.

עיצוב פנים: חברת העיצוב הלונדונית Muza Lab
צילום: Cassie Floto Warner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
תעשייה פוגשת הייטק: מבנה ישן במונטיפיורי מקבל חיים חדשים
עיצוב פנים
תעשייה פוגשת הייטק: מבנה ישן במונטיפיורי מקבל חיים חדשים
  אחד מאותם המבנים הוא פרויקט חדש של המעצבת מיטל מזרחי, מייסדת M² Studio,
הריק כנקודת מוצא בעיצוב בית בולנסיה
עיצוב פנים
הריק כנקודת מוצא בעיצוב בית בולנסיה
  הפורמליזציה של "Casa MN" מאת HORMA studio היא תוצאה של מחקר וניסויים בין
טכנולוגיות פורצות דרך של Hermetix: דור חדש של דלתות ביטחון לבתים משותפים ומשרדים
עיצוב פנים
טכנולוגיות פורצות דרך של Hermetix: דור חדש של דלתות ביטחון לבתים משותפים ומשרדים
  הטכנולוגיה החדשה של Hermetix תוכננה כדי לסכל ניסיונות חדירה אלימים באמצעים שונים ולהעניק

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.