יזם-פילנתרופ שביקש לבנות בית מגורים פרטי ב-Gstaad, עיירת סקי שוויצרית בעלת זוהר אלפיני, זכה לשיתוף פעולה בתכנון הבית, של צוות מיוחד: האדריכל Francis Kéré, יליד אפריקה וזוכה פרס פריצקר היוקרתי ונחשון מימרן Nachson Mimran, פעיל חברתי בתחום האקלים והעצמת פליטים.

השניים חברו על רקע עבודתם במחנות פליטים – מימרן, שחי בין מערב אפריקה לשוויץ, התמסר ליצירת מרחבי תרבות בתוך קהילות עקורים ופליטים, Kéré עיצב בתי ספר בכפרי בורקינה פאסו, שם נולד. כאן, ב-Gstaad, הם ביקשו לתכנן בית שעיצובו שם דגש על אפריקה ויוצרים אפריקאיים.
עם זאת, הדיור האלפיני המסורתי, חייב לעמוד בקודי בנייה מקומיים מחמירים, שמכתיבים הכל, החל מסגנון הבניינים ועד לזוויות הגגות.

 

 

 

עבודת העץ המגולפת והמנוקבת, של בעלי מלאכה אפריקאים – הן בתוך הבית והן מחוצה לו, נעשו על חזיתות שוויצריות-אלפיניות מסורתיות. עיצוב הפנים שילב ציורי קיר, בהדפסים שנשות בורקינה פסו נוהגות לצבוע את בית המשפחות, גרם מדרגות במבנה של עץ באובב וריהוט מלאכת יד של יוצרים אפריקאיים. לבריכת השחייה המקורה והחיצונית, נבנתה חופה גלית של 9,964 מוטות במבוק, חתוכים בלייזר באורכים שונים.

עיצוב פנים: חברת העיצוב הלונדונית Muza Lab
צילום: Cassie Floto Warner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים ומגורים
+כתבות מומלצות
 בית מגורים שהיה בעבר מנזר ותיאטרון בלב פירנצה
עיצוב פנים
 בית מגורים שהיה בעבר מנזר ותיאטרון בלב פירנצה
  ההיסטוריה של המבנה מתחילה במאה ה־14, אז שימש כמנזר של נזירות אוגוסטיניות. בהמשך
בית הקפה בתאילנד עם תחושת אושר וריחוף
עיצוב פנים
בית הקפה בתאילנד עם תחושת אושר וריחוף
  בין מבני המגורים הצפופים של Hat Yai, התבקש צוות התכנון ליצור מקום שיהיה
דירה קטנה, עולם שלם: מסע אדריכלי נסתר בלב מילאנו
עיצוב פנים
דירה קטנה, עולם שלם: מסע אדריכלי נסתר בלב מילאנו
  המבנה, ששימש בעבר מחסן וננטש במשך שנים, עבר שיפוץ יסודי. גובהו אפשר להוסיף

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.