המוזיאון לגיאולוגיה Progreso Museum of Geology, בפורטוגל, שתכנן משרד האדריכלים המקסיקני Estudio MMX, עשוי ממספר רב של מבנים מצופים בגימור שנקרא chukum, שמקורו בבני המאיה. המוזיאון ממוקם על חוף Progreso, עיירה ליד מרידה, במקסיקו.

 

במוזיאון מגוון רחב של נפחים מקורים ופתוחים. המגרש חולק לסדרה של ריבועים המכוונים סביב מסדרון מרכזי. נפחים בגבהים שונים קורנים החוצה ממרכז האתר, משתנים בין טרסות לנפחים בגובה בודד וכפול. "החלקים השונים של התוכנית קשורים באופן מודע זה לזה ולהקשר, דרך סביבות שונות במרחב הפתוח", אומרים האדריכלים.
העיצוב עושה שימוש בצורות משולשות. הגנים המוגבהים יוצרים שביל על גבי המתחם, מעל גגות האלמנטים המכוסים של האתר ויוצרים שביל מדורג מפינה אחת של האתר לפינה השנייה, שם הם יורדים למפלס הקרקע. הציר האלכסוני השני נוצר על ידי מבנים גבוהים יותר.

 

 

האדריכלים מערבים אדריכלות של ילידי מאיה יחד עם עכשווית. המבנים המרובעים מחולקים למקטעים מלמעלה ומשאירים מקום לצוהר. היכן שהם פוגשים את הרחוב, למבנים הגבוהים יותר יש חתכים משולשים, שנותרו פתוחים בצד הפונה לחוף. צורות משולשות אלו מהדהדות ברחבי הפנים כתמיכות המבטאות את החללים השונים. החללים זורמים זה לתוך זה וניתן להשתמש בהם לתערוכות בגדלים שונים.

אדריכל: Architect: Estudio MMX
צילומים: Photos: Dane Alonso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Screenshot

Screenshot

Screenshot

Screenshot

Screenshot

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
האדריכל ישראל גודוביץ הלך לעולמו בגיל 92
עיצוב פנים
האדריכל ישראל גודוביץ הלך לעולמו בגיל 92
  גודוביץ נודע בגישתו הפיסולית והעתידנית לאדריכלות, ובשימוש המזוהה עמו בבטון חשוף ובשפה ברוטליסטית.
החיים בכפר הצרפתי: החלום הרומנטי מול המציאות היומיומית
עיצוב פנים
החיים בכפר הצרפתי: החלום הרומנטי מול המציאות היומיומית
  לא מעט אנשים חולמים לעזוב את העיר ולעבור לחיים כפריים, למשל בצרפת: לגור
הגנים הצרפתיים שנראים כמו חלום ירוק מרחף: Les Jardins de Marqueyssac
עיצוב פנים
הגנים הצרפתיים שנראים כמו חלום ירוק מרחף: Les Jardins de Marqueyssac
  בלב חבל Périgord שבדרום־מערב צרפת, על צוק גבוה המשקיף אל עמק Dordogne, שוכנים

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.