לפני 15 שנה, על חלקת אדמה זעירה במזרח טוקיו, ליד תחנת Mita Station, החל אדריכל צעיר בשם Keisuke Oka לבנות מגדל בטון, עשוי כולו בעבודת יד. בניין ארימסטון Arimaston (蟻鱒鳶ル) הוא מבנה מורכב ואורגני, שזכה לכינוי "Gaudi of Mita".

אחרי שהוא היה מעורב בכל התהליך בעשיית הכל, מאיסוף חומרים ועד ערבוב בטון, הפיגומים פורקו עתה, Oka מתקרב להשלמת בניין ארימסטון.
השם Arimaston הוא שילוב של המילים היפניות לנמלה, דג פורל ועפיפון. האדריכל מסביר שהוא קושר את הבניין לשנות ה-60 וה-70, תקופה בה שרר עוני, מסביר אוקה ואנשים נאלצו להכין הכל בעצמם. אוקה לא הכין שרטוטים אלא אילתר את הבניה ויצר בניין, שלדבריו יחזיק מעמד 200 שנה.
לאחר שיצירת המופת של אוקה תושלם, הוא מתכנן לגור שם בקומות 2 ו-3, עם תוכניות להשכיר את הקומה הראשונה כשטח מסחרי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
לא עוד ספר: כך d+a הופכת סיפורים ישראליים לספרים שנשארים לדורות
מגורים
לא עוד ספר: כך d+a הופכת סיפורים ישראליים לספרים שנשארים לדורות
  ילד שגדל בין ספרים ומצא מדף ריק גיורא אוריין גדל בעולם שבו ספרים
"מוזיאון Groninger צריך להיות הרבה יותר מפורסם"
מגורים
"מוזיאון Groninger צריך להיות הרבה יותר מפורסם"
  המוזיאון הנוכחי נפתח ב־1994 ונבנה כאוסף של שלושה ביתנים המחוברים בגשרים ובמעברים, כאשר
הבית הריק הוא בעצם מרחב מהפנט של אור ונוף
מגורים
הבית הריק הוא בעצם מרחב מהפנט של אור ונוף
  מבחוץ, קשה כמעט לזהות שהתרחש כאן שינוי דרמטי. הבית, הממוקם ברחוב הראשי של

20 תגובות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.