לפני 15 שנה, על חלקת אדמה זעירה במזרח טוקיו, ליד תחנת Mita Station, החל אדריכל צעיר בשם Keisuke Oka לבנות מגדל בטון, עשוי כולו בעבודת יד. בניין ארימסטון Arimaston (蟻鱒鳶ル) הוא מבנה מורכב ואורגני, שזכה לכינוי "Gaudi of Mita".

אחרי שהוא היה מעורב בכל התהליך בעשיית הכל, מאיסוף חומרים ועד ערבוב בטון, הפיגומים פורקו עתה, Oka מתקרב להשלמת בניין ארימסטון.
השם Arimaston הוא שילוב של המילים היפניות לנמלה, דג פורל ועפיפון. האדריכל מסביר שהוא קושר את הבניין לשנות ה-60 וה-70, תקופה בה שרר עוני, מסביר אוקה ואנשים נאלצו להכין הכל בעצמם. אוקה לא הכין שרטוטים אלא אילתר את הבניה ויצר בניין, שלדבריו יחזיק מעמד 200 שנה.
לאחר שיצירת המופת של אוקה תושלם, הוא מתכנן לגור שם בקומות 2 ו-3, עם תוכניות להשכיר את הקומה הראשונה כשטח מסחרי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בקמפוס האוניברסיטאי, משחקת Zaha Hadid בקוים ונפחים נוזלים
מגורים
בקמפוס האוניברסיטאי, משחקת Zaha Hadid בקוים ונפחים נוזלים
  במגדל Jockey Club Innovation Tower (JCIT), שתכננו Zaha Hadid Architects, שוכן בית הספר
הצעה למוזיאון בצורת צדף, בשבדיה
מגורים
הצעה למוזיאון בצורת צדף, בשבדיה
  המבנה בהשראת הצדף של Wafai Architecture, מושרש בהרמוניה האסתטית של עיצוב סקנדינבי, המתבטאת
בית המתוכנן מיריעה אחת מקופלת
מגורים
בית המתוכנן מיריעה אחת מקופלת
  לאחר יצירת היריעה המקופלת, רק פאנלים ללא מסגרת מהרצפה עד התקרה, דלתות מנותקות

20 תגובות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.