חבר שופטים בינלאומי מטעם עיריית פראג,  הכריז על הזוכה בתחרות האדריכלים הבינלאומית לעיצוב אולם הפילהרמונית של וולטבה - הסטודיו הדני Bjarke Ingels Group (BIG).

 

העיצוב המנצח של מרכז המוזיקה המודרני, שייבנה בעתיד בהולשוביצה בפראג, מביא גם פתרונות חכמים למרחב הציבורי, צופה להנגיש את גדת הנהר ופותח את המבנה לסביבה, במטרה להפוך את המקום למרכז חיים תוסס  – פארק עירוני חדש והבניין עצמו יהיה נגיש מכל הכיוונים. הגג יהווה המשך למרחב הציבורי של הכיכר – הצורה המדורגת תאפשר לטפס אליו ללא צורך להיכנס למבנה, כך שכולם יוכלו ליהנות ממופע ייחודי – נוף פנורמי של פראג כולה.
השאיפה של המרכז היא למשוך לא רק את חובבי המוזיקה הקלאסית, אלא גם את הקהל הרחב. הסטודיו BIG מתכננים בנייה של שלושה אולמות, עם מחלקת המוזיקה והמרכז היצירתי של הספרייה העירונית של פראג, בית קפה ומסעדה על הגג ופעילויות תרבות. בניית אולם הקונצרטים החדש אמורה להסתיים בעוד 10 שנים, כלומר ב-2032.

Studio Bjarke Ingels Group
Author Bjarke Ingels
Brian Yang
Client: Institute of Planning and Development (IPR Prague) & The City of Prague
Completion year 2032

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בית בלי חזית: מים, גינות וביתנים מופרדים
אדריכלות
בית בלי חזית: מים, גינות וביתנים מופרדים
  House in Los Cocos, הממוקם מדרום למרכז ההיסטורי של Mérida, Yucatán, בנוי סביב
הבניין שעשוי מקליפות בטון
אדריכלות
הבניין שעשוי מקליפות בטון
  לאורך Jeonridan-gil ב־Busan נפגשים שני עולמות: המורשת התעשייתית של האזור, שניכרת בחנויות הכלים
הבית שהחזיר לחיים עיר עתיקה מהמאה ה-12 של בתי בוץ
אדריכלות
הבית שהחזיר לחיים עיר עתיקה מהמאה ה-12 של בתי בוץ
  בלב נווה מדבר בצפון־מערב ערב הסעודית, כ־400 קילומטרים ממדינה, שוכנת אל דיירה Al-Deira

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.