המבנה תוכנן וניבנה בשנת 1896 כבית חרושת לטקסטיל והוא שופץ והוסב למגורים בין 1907 ל-1910, עבור משפחתו של איל הטקסטיל Josep Freixa, על ידי האדריכל Lluís Muncunill i Parellada. הוא ממוקם במרכז Terrassa, ב-Parc de Sant Jordi, בקטלוניה.

 

בטרסה נמצאת רוב המורשת של תעשיית הטקסטיל של קטלוניה. בראשית המאה העשרים שלט באדריכלות שלה הסגנון המודרניסטי, שאחד מהאדריכלים הבולטים שלה, הוא האדריכל Parellada. את מבנה מגורים הזה הוא תכנן בהשראת גאודי, עם קירות לבנים, פתחים מקושתים ומגדל גבוה. השטח האפור והמבריק של הגג, עשוי מרסיסי זכוכית קטנות.
הגן תוכנן בסגנון הרומנטי על ידי האמן Rafael Benet i Vancells והוא אחד הגנים הבולטים והמפורסמים בטראסה.
מאז 2006 משמש המבנה את הקונסרבטוריון המוזיקלי Terrassa ומאכלס לשכה של משרד התיירות העירוני. המבנה פתוח לציבור ונערכים בו גם סיורים מודרכים.

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בית מתוך ריק: בית נופש כפרי בין חורבות בספרד
אדריכלות
בית מתוך ריק: בית נופש כפרי בין חורבות בספרד
  נקודת המוצא של התכנון היא דווקא הריק: לאחר פינוי הנפח הקיים, המעטפת המקורית
אדריכלות סיסטמטית שמבקשת לתכנן וילה דמוקרטית לכולם
אדריכלות
אדריכלות סיסטמטית שמבקשת לתכנן וילה דמוקרטית לכולם
  הטיפוס האדריכלי מאורגן סביב שני חללים מאונכים זה לזה, המחוברים באמצעות גרעין תנועה
הוכרז הזוכה בתחרות הבינלאומית למרכז האוספים של מוזיאון הטבע ההונגרי בדברצן
אדריכלות
הוכרז הזוכה בתחרות הבינלאומית למרכז האוספים של מוזיאון הטבע ההונגרי בדברצן
  הפרויקט מיועד לאחסון, שימור ומחקר של למעלה מ־11 מיליון פריטים, שיועברו ממוזיאון הטבע