המבנה תוכנן וניבנה בשנת 1896 כבית חרושת לטקסטיל והוא שופץ והוסב למגורים בין 1907 ל-1910, עבור משפחתו של איל הטקסטיל Josep Freixa, על ידי האדריכל Lluís Muncunill i Parellada. הוא ממוקם במרכז Terrassa, ב-Parc de Sant Jordi, בקטלוניה.

 

בטרסה נמצאת רוב המורשת של תעשיית הטקסטיל של קטלוניה. בראשית המאה העשרים שלט באדריכלות שלה הסגנון המודרניסטי, שאחד מהאדריכלים הבולטים שלה, הוא האדריכל Parellada. את מבנה מגורים הזה הוא תכנן בהשראת גאודי, עם קירות לבנים, פתחים מקושתים ומגדל גבוה. השטח האפור והמבריק של הגג, עשוי מרסיסי זכוכית קטנות.
הגן תוכנן בסגנון הרומנטי על ידי האמן Rafael Benet i Vancells והוא אחד הגנים הבולטים והמפורסמים בטראסה.
מאז 2006 משמש המבנה את הקונסרבטוריון המוזיקלי Terrassa ומאכלס לשכה של משרד התיירות העירוני. המבנה פתוח לציבור ונערכים בו גם סיורים מודרכים.

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
אייקון הנופש אטלנטיס בדובאי: טרסות של קופסאות בשמיים
אדריכלות
אייקון הנופש אטלנטיס בדובאי: טרסות של קופסאות בשמיים
  אדריכלים: KPF שטח: 193,600 מ"ר שנה: 2023 צילומים: H.G. Esch      
אתר נופש של Jean Nouvel, נבנה חבוי בתוך סלעים בסעודיה
אדריכלות
אתר נופש של Jean Nouvel, נבנה חבוי בתוך סלעים בסעודיה
  העיצוב נוצר בהשראת צורות חיים ומגורים נבטיות בנות אלפי שנים, עם עיצובים מונומנטליים
נפתח מוזיאון המדע והטכנולוגיה של שנזן, בעיצוב זאהה חדיד
אדריכלות
נפתח מוזיאון המדע והטכנולוגיה של שנזן, בעיצוב זאהה חדיד
  מבנה Shenzhen Science and Technology Museum מעוצב כרצף דינמי של טרסות חיצוניות המשקיפות