האמן Nicola di Cesare הקדיש מעל 40 שנה מחייו (החל מ-1981), בבניית טירה משלו: Castello Gaudì di Grosio היא טירה ייחודית בעיירה Grosio, שנבנתה בהשראת Casa Batllò וכן Park Guel של הגדול מכולם, אנטוני גאודי.

הטירה בנויה על מדרון הר סלעי בגרוסיו והיא מעוטרת בהרבה פסיפסים, פסלים ומזרקות.
לדי צ'זארה אין שום רקע באדריכלות או בניה. הוא היה טבח ועובד רכבת, בשנות ה-70, עד שהחל לקשט את צלע ההר העקר מול ביתו, כמעין פעילות פנאי מחוץ לעבודתו. הוא המשיך לבנות ולפתח את הטירה שלו ללא כל תוכנית, רק לפי החוש היצירתי שלו. הוא אומר שלא הכיר יותר מדי מקרוב את עבודתו של גאודי.
הפסיפס שמכסה את המבנה, מורכב מזכוכיות של בקבוקים שבורים או פנסי גרוטאות של מכוניות, שמצא ליד ביתו. המבנה מורכב מכמה שבילים, מערות, קשתות ו-207 מדרגות. לדבריו, הבנייה עדיין לא הסתיימה והוא שואף להמשיך באמנות שלו כל עוד הוא חי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
כשהמדע הופך לנוף: גן שמתרגם רעיונות לחוויה
מקומות
כשהמדע הופך לנוף: גן שמתרגם רעיונות לחוויה
  במקום שבילים רגילים, המבקרים נעים בין ספירלות, גלים וצורות פרקטליות שמבוססות על רעיונות
בית אדריכל רטרו־פוטוריסטי בין עבר לעתיד
מקומות
בית אדריכל רטרו־פוטוריסטי בין עבר לעתיד
  הפרויקט משתייך לטיפולוגיה של “בית האדריכל” – מרחב שבו מתלכדים חיים יומיומיים, תפיסת
בין רומנטיקה כפרית לעיצוב עכשווי
מקומות
בין רומנטיקה כפרית לעיצוב עכשווי
  הבית מתאפיין בעיצוב ייחודי, כאשר הכניסה המרשימה שואבת השראה מחביות יין צרפתיות מסורתיות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.