בית יוקטקני ישן מסוף המאה הקודמת, בעל חזית קולוניאלית, מכיל ארבעה חדרי שינה ודירת סטודיו, בשטח בנוי של 315 מ"ר. הפנים משלב צמחייה יחד עם יצירות אמנות, רהיטי עץ וברזל כפריים, חלקם הובאו ממוזמביק, מדינה בה חיו הבעלים ההולנדים לפני שהתיישבו בחצי האי יוקטן.

בחצר המרכזית, בריכת שחייה מוקפת שרידי אבן של מבנה קולוניאלי ישן, שבו עץ גדול מחולל משחק מרהיב של אור וצל עם החזית שלו ויוצר את האווירה המושלמת לאירוח במטבח חוץ.
החלקים הציבוריים והפרטיים של הבית מחוברים בצומת בת שתי טקסטורות שונות – הלבנים המקוריות בחלק התחתון ובחלק העליון קיר חדש, כל זה מקשר העבר עם ההווה.
המדרגות עוצבו בהשראת גרם המדרגות המילנרי של המקדש העתיק של שבט המאיה, אשר צפו ממנו באלוהות, שנוצרה בעצם בהשפעת האור והצל שנוצרו.
ב-Casa Houlpoch קיימים הערכים ההיסטוריים של האדריכלות הקולוניאלית היוקטקנית, משלובים בפריטים עכשוויים ועם הנוחות של החיים של כיום, בצורה מחודשת, טהורה ומפוכחת.

Workshop Diseño y Construcción: Casa Houlpoch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
תוספת העץ החכמה שמחברת את הבית אל הנוף
אדריכלות
תוספת העץ החכמה שמחברת את הבית אל הנוף
  המהלך המרכזי בפרויקט הוא פתיחת גג הבית הקיים ויצירת מנהרת מדרגות אנכית, שממשיכה
בית שנראה כמו קפיצת סקי בלב וינה
אדריכלות
בית שנראה כמו קפיצת סקי בלב וינה
  הכניסה המקורה, המתוארת כ"כרטיס הביקור" של הבית, מובילה דרך חזית מפוסלת אל חללי
בית החוף דווקא מבטון ובגאומטריה נועזת של פירמידות
אדריכלות
בית החוף דווקא מבטון ובגאומטריה נועזת של פירמידות
  למרות שהוא ממוקם סמוך לחוף, הבית אינו משקיף אל האוקיינוס אלא ניצב על

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.