הסטודיו היווני Doriza Design המיר בניין אבן מהמאה ה-19 ל-Drakoni House, בית נופש בכפר Pano Pines, בכרתים, עם פרטים מחוספסים ובכוונה לא מושלמים. המבנה עשוי אבן מקומית והוא לא היה מיושב מאז 1920.

 

הסטודיו הפך בית מגורים נטוש בן 160 שנה, לבית נופש מודרני, תוך שמירה על המורשת העשירה והמשמעות ההיסטורית שלו. בית דראקוני, שנקרא על שם משפחת דראקוני, שבבעלותה הנכס במשך יותר משישה דורות, בנוי כולו מאבן מקומית הידועה בשם "אקוני". ממוקם ביישוב באזור אלונדה, כרתים, הבניין מתוארך לשנת 1864 וניחן בקשר עמוק לשורשים הוונציאניים של הכפר, כמו קשת מחודדת מהמאות ה-15 וה-16. השימור התחשב בהיסטוריה תוך הוספת אלמנטים עכשוויים, על ידי שמירה על בניית האבן המקורית והכנסת שיפורים לאור הטבעי ולאוורור. האיזון העדין הזה בין ישן לחדש ניכר בכל עיצוב הפנים ומגיע לשיאו בגרם מדרגות מתכת בולט המשתלב בהרמוניה עם קירות האבן.
פנים הבית מאורגן סביב קשת אבן במרכז, היוצרת סף בין חדר השינה לבין אזורי המגורים, האוכל והמטבח. גרם מדרגות דק ממתכת מוביל אל גג הבית, שם פרגולה קלת משקל ומעקה מחורר, שניהם עשויים מתכת, יוצרים אזור ישיבה המשקיף על הכפר שמסביב.
מתכת חשופה, טיח מחוספס ואבן ממוקם בצורה לא סדירה, משמשים כולם ליצירת תחושה של המשכיות היסטורית, עם המרקם הישן של המבנה.

הצילום הוא של Giorgos Sfakianakis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
לחיות בתוך בראסרי: בית שהוא עולם של תרבות ואירוח
עיצוב, אופנה ומיתוג
לחיות בתוך בראסרי: בית שהוא עולם של תרבות ואירוח
  הבית תוכנן כהרכב של גושים אדריכליים, הפרוסים על פני קומה אחת ומחולקים לאגף
דירת שני חדרים של אוצרי אמנות באתונה
עיצוב, אופנה ומיתוג
דירת שני חדרים של אוצרי אמנות באתונה
  יש בתים שנבנים סביב הנוף, אחרים סביב המשפחה ואילו הדירה Art Curators' Apartment
בית טבעי במיורקה: כשהעבר פוגש את עתיד הבנייה הירוקה
עיצוב, אופנה ומיתוג
בית טבעי במיורקה: כשהעבר פוגש את עתיד הבנייה הירוקה
  ישנם מבנים שהזמן מותיר עליהם את חותמו, וישנם כאלה שהופכים את סימני הזמן

2 תגובות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.