בית האופרה הגדול של שנגחאי, שמתכננים האדריכלים הנורווגים Snøhetta, בשיתוף הסטודיו הסיני ECADI, אמור להסתיים בשנת 2025, כנקודת ציון תרבותית מרכזית בשכונת Expo Houtan. כולל גג בצורת מניפה המסמל ריקוד וקהילה, העיצוב שלו כולל גרם מדרגות לולייני המקשר את הקרקע לרחבת גג, עם נוף פנורמי של הנהר. בית האופרה מתהדר באודיטוריום ראשי של 2,000 מושבים, שתי במות קטנות יותר ואקוסטיקה חדישה, המבססת אותו כמרכז להופעות קלאסיות, ניסיוניות וממוקדות בקהילה.

 

בית האופרה החדש הוא חלק חשוב מתוכנית אב עירונית חדשה לשנגחאי, שמטרתה להציב את העיר בחזית הגלובוס, כלכלית, מדעית ותרבותית. בית האופרה צפוי להפוך לאחד מציוני הדרך התרבותיים העיקריים של שנגחאי ותוכנית החומש ה-13 של המדינה, מכנה אותו כיוזמה החשובה ביותר לחיזוק ההשפעה התרבותית והעולמית של העיר. הפרויקט נועד למשוך קהל רחב יותר וצעיר יותר על ידי הצעת מופעי אופרה מסורתית וסינית כאחד, קונצרטים קלאסיים ומופעים ניסיוניים יותר.

 

 

 

 

הצורה הסוחפת של בית האופרה החדש, שנועדה להביא אמנים והציבור תחת קורת גג משותפת, מגלמת את הרעיון של תנועה. משטח הגג הסלילי מעורר מאוורר הנפרש, לוכד את הדינמיות של הריקוד ושל גוף האדם. המתחם כולל שלושה אולמות ל-2,000, 1,200 ו-1,000 צופים, מאובזרים במערכות אקוסטיות מתוחכמות, ואשר המאפיין הצורני הבולט ביותר שלהם הוא הגג שלו, שתנועותיו יוצרות גרם מדרגות לולייני המחבר בין אדמה לשמים ויוצר נופים לעבר העיר וגדות נהר הואנגפו.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בעירית שנחאי לא אהבו את הקינוח ובניין הצ'יזקייק הוסר
חדשות
בעירית שנחאי לא אהבו את הקינוח ובניין הצ'יזקייק הוסר
הבניין, שעוטר בניירות ורודים ולבנים, בלט מיד בנוף ההיסטורי של אזור The Bund –
בית "מעוף הציפורים": אדריכלות אורגנית מול רוחות האוקיינוס
חדשות
בית "מעוף הציפורים": אדריכלות אורגנית מול רוחות האוקיינוס
  בית “Flight of Birds” ממוקם בעיירה Rabo de Peixe, ומתאפיין בשילוב בין קווים
למכירה הבית עטור הפרסים: ברוטליסט עטוף במים והשתקפויות
חדשות
למכירה הבית עטור הפרסים: ברוטליסט עטוף במים והשתקפויות
  בית “Ghost House”, שתוכנן על ידי משרד BPN Architects במחוז ווריקשייר שבאנגליה, נחשב

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.