בעיירת החוף Knokke-Heist, בלגיה, חשפו האדריכלים Claerhout-Van Biervliet Architects את הקונצפט שלהם לפרויקט פורץ דרך, Periscope House, העוסק באתגרים המודרניים של שטח מוגבל והצורך בקיימות. בית המגורים החדשני שלהם, מציע מגורים תת קרקעיים, עם עיצוב ייחודי ויתרונות סביבתיים.

 

בית הפריסקופ אמור להיות בנוי כולו מתחת לפני הקרקע וכולל פטיו מרכזי גדול וקו מתאר חלל חיצוני, שניהם שקועים מתחת לפני הקרקע. גישה זו מציעה מספר יתרונות, כגון בידוד תרמי והשפעה חזותית מינימלית על הנוף. עם זאת, הוא גם מתגבר על החסרונות האופייניים של חללים תת קרקעיים, כמו חושך והיעדר נופים, באמצעות שימוש המצאתי באור ובטכנולוגיה רפלקטיבית:
זה בעצם החידוש העיקרי של הבית, הטמון במבני המראה הכפולים, הניתנים להזזה שלו, הממוקמים בזווית של 45 מעלות, שמתפקדים כמו פריסקופ. ניתן להגביה מראות אלו באופן עצמאי כדי להגביר את האור מבחוץ ואת הנוף, למפלסים התת-קרקעיים. במהלך היום, המראות מתרוממות כדי לאפשר לאור טבעי ולנוף לחדור לעומק המבנה ולהעצים את מרחב המגורים. בלילה הן יורדות וממזגות את הבניין בנוף.

 

 

 

 

 

 

קונסטרוקציות המראה העליונות משמשות כמכולות לתליית צמחים ושיחים. מנועים המונעים על ידי השמש מרימים את המראות במהלך היום, בעוד שירידתם בלילה מייצרת אנרגיה מכנית באמצעות כוח הכבידה, הנאגרת כאנרגיה חשמלית. מערכת סוללות כבידה זו, המופעלת על ידי פאנלים סולאריים, מדגימה פתרון ידידותי לסביבה לאחסון אנרגיה מתחדשת.
למרות המראה ההייטקי שלו, הטכנולוגיות המופעלות בבית פריסקופ, נמצאות בשימוש נפוץ בתחומים אחרים של בנייה, מה שהופך את יישומן למעשי ובר ביצוע. העיצוב של הפרויקט לוקח השראה מווילות רומיות ופלדיות ומשלב אותן עם שיטות קיימות חדשניות.
למרות שמערכת הפריסקופ תוכננה לשימוש במגורים, הפוטנציאל של מערכת פריסקופ משתרע להקשרים שונים אחרים, כולל משרדים, חללי ציבור ומוזיאונים.

 

 

צילום Adriaan Claerhout / v2com
מיקום: לא בנוי
אדריכלים: Claerhout-Van Biervliet אדריכלים + סטודיו Adriaan Claerhout
צוות עיצוב: Xaveer Claerhout, Barbara Van Biervliet, Adriaan Claerhout

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
אדריכל יפני בחר לבנות בית למשפחתו, בלי חיבור לרשת החשמל
עיצוב פנים
אדריכל יפני בחר לבנות בית למשפחתו, בלי חיבור לרשת החשמל
  איי אמאמי הם ארכיפלג יפני באיי סאטסונאן, שהם חלק מאיי ריוקיו, ונמצאים מדרום-מערב
המהפכה השקטה: מערכת אחת משנה את עולם ההדמיות, העיצוב ושיווק הנדל"ן, 2026
עיצוב פנים
המהפכה השקטה: מערכת אחת משנה את עולם ההדמיות, העיצוב ושיווק הנדל"ן, 2026
  ממערך ספקים – למערכת אחת בעולם המסורתי, ייצור והפקת הדמיות דרשו: עבודה מול
לא לעבור דירה – אלא לעבור מהפך
עיצוב פנים
לא לעבור דירה – אלא לעבור מהפך
  כבר בתחילת הדרך היה ברור שהאתגר המרכזי טמון בלב הדירה – המטבח. במצבו

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.