בית הדירות המשותף Parklife Apartment, שתכננו Austin Maynard Architects במלבורן, אוסטרליה, מציע מקום שבו הדיירים יכולים לחיות כקהילה ולהינות מקיימות ועיצוב יפהפה. גג הבניין, דומה לצורת הר ומכיל אמפיתיאטרון ייחודי להתכנסויות של הדיירים. החללים המשותפים מגוונים ומציעים מקומות שונים להתחבר לשכנים, כולל מרפסת גדולה לאירועים חברתיים או גינה שלווה, עם עצי פרי לפיקניקים בסוף השבוע.

 

הדירות מרווחות וגמישות, עם אחד, שניים ושלושה חדרי שינה. כל דירה מעוצבת בקפידה, עם מרפסת המציעה נוף רחב ידיים של העיר, תוך טיפוח חיבור לטבע. המרפסות מאפשרות לתושבים ליהנות מהיופי של הנוף העירוני ומהטבע. החצר הפנימית (אדריכלי הנוף Openwork) מעוצבת בתחושה פתוחה ואוורירית, עם שבילים מרובי מפלסים, עם בטיחות תוך שמירה על אווירה קהילתית פתוחה. המרחב משמש ליצירת קשרים חברתיים.

 

 

 

הפרויקט הפך לנקודת ציון חדשה בעיר, המצהיר על חזון לדרך חיים טובה יותר, שבה קיימות, קהילה ועיצוב יפה, נפגשים בהרמוניה. זוהי תזכורת, שבית הוא לא רק קירות וגגות – אלא מקום לאנשים וחללים שמפגישים אנשים.

צילום: photo credits: tom ross

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
כמו לישון בתוך גלריה: דירת ה-Airbnb הכי צבעונית באמסטרדם
מגורים
כמו לישון בתוך גלריה: דירת ה-Airbnb הכי צבעונית באמסטרדם
  מי שמחפש דירת Airbnb שגרתית באמסטרדם, כנראה לא ימצא אותה כאן. הדירה הייחודית
החווה בת 400 השנים שהפכה לאחת מווילות הנופש היפות באיטליה
מגורים
החווה בת 400 השנים שהפכה לאחת מווילות הנופש היפות באיטליה
  לפעמים פרויקט אדריכלי מתחיל לא מתוכנית עסקית, אלא מרגע של התאהבות. כך קרה
התכנון שחסך למשפחה מיליונים והפך את הדופלקס לבית החלומות
מגורים
התכנון שחסך למשפחה מיליונים והפך את הדופלקס לבית החלומות
  "הם כבר היו עם רגל וחצי מחוץ לבית," מספרת רוט. "הייתה אפילו קונה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.