בית הדירות המשותף Parklife Apartment, שתכננו Austin Maynard Architects במלבורן, אוסטרליה, מציע מקום שבו הדיירים יכולים לחיות כקהילה ולהינות מקיימות ועיצוב יפהפה. גג הבניין, דומה לצורת הר ומכיל אמפיתיאטרון ייחודי להתכנסויות של הדיירים. החללים המשותפים מגוונים ומציעים מקומות שונים להתחבר לשכנים, כולל מרפסת גדולה לאירועים חברתיים או גינה שלווה, עם עצי פרי לפיקניקים בסוף השבוע.

 

הדירות מרווחות וגמישות, עם אחד, שניים ושלושה חדרי שינה. כל דירה מעוצבת בקפידה, עם מרפסת המציעה נוף רחב ידיים של העיר, תוך טיפוח חיבור לטבע. המרפסות מאפשרות לתושבים ליהנות מהיופי של הנוף העירוני ומהטבע. החצר הפנימית (אדריכלי הנוף Openwork) מעוצבת בתחושה פתוחה ואוורירית, עם שבילים מרובי מפלסים, עם בטיחות תוך שמירה על אווירה קהילתית פתוחה. המרחב משמש ליצירת קשרים חברתיים.

 

 

 

הפרויקט הפך לנקודת ציון חדשה בעיר, המצהיר על חזון לדרך חיים טובה יותר, שבה קיימות, קהילה ועיצוב יפה, נפגשים בהרמוניה. זוהי תזכורת, שבית הוא לא רק קירות וגגות – אלא מקום לאנשים וחללים שמפגישים אנשים.

צילום: photo credits: tom ross

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בית בו אדריכלות ונוף משתלבים לחוויה הרמונית אחת
מגורים
בית בו אדריכלות ונוף משתלבים לחוויה הרמונית אחת
  חצר פנימית החצובה בטופוגרפיה משמשת כבור אור טבעי, המכוון את חללי המגורים אל
אדריכלות של דיוק בתוך מרקם עירוני צפוף במרכז הארץ
מגורים
אדריכלות של דיוק בתוך מרקם עירוני צפוף במרכז הארץ
  בית KO שוכן בלב מרקם עירוני צפוף, אך מציע חוויית מגורים מפתיעה של
בית יוקרה על המים במחיר של ספל בירה 
מגורים
בית יוקרה על המים במחיר של ספל בירה 
  הבית הצף, בשם Vuurland ומוכר גם כ־thisonefloats, נולד מתוך ספינת משא בלגית משנות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.