בקצה הדרומי של האי היווני לפקדה, ניצבת Villa Apollon, אשר העיצוב שלה שואב השראה מהנוף שסביבה. האדריכלות נתנה כבוד לטבע, עם בנייה במינימום התערבות אפשרית בשטח, תוך יצירת אזורים ירוקים עם צמחים מקומיים.

 

האדריכלים Block722 – סטודיו עטור פרסים באתונה, של האדריכל Sotiris Tsergas ומעצבת הפנים Katja Margaritoglou – יצרו בית נופש פרטי, אליו מצטרף מבנה נפרד המאכלס ארבעה חדרי אירוח. המגרש ממוקם על צלע צוק, המשקיף על מימיו הכחולים של הים היווני.
מהבית הראשי, שורה של טרסות מרוצפות ושביל צר וטבעי מובילים לחוף סלעי קטן ומבודד למטה. מבנה הבית אינו חוסם את הנוף; הוא פועל כמרכיב משלים לעלילה, חושף את הנוף המדהים. הבית שקוע חלקית באדמה. האדריכלות עוקבת אחר הקווים הטופוגרפיים הטבעיים, שבסופו של דבר הגדירו את התוכנית ואת קו הגג. זה לא רק מבטיח השתלבות מכבדת בתוך הנוף, כאשר הבית כמעט בלתי נראה מהרחוב שמעל, אלא הוא גם מאפשר שהפנים יופנו לעבר נופי הים.
חומרים טבעיים משלימים את בניית הבטון המטויח, לצד צמחייה ים תיכונית פרועה שסביב האתר. כל החדרים כוללים מסגרת עץ אירוקו, זיגוג מהרצפה עד התקרה, כאשר אזור המגורים כולל פתחים הן בחזית האחורית והן בחזית. הרצפות הן מאבן טבעית או טרצו שנעשו במקום על ידי בעל מלאכה. תקרת עץ עכשווית עשויה דקים מעץ טיק הופכת למאפיין מרכזי בחללי המגורים.

Architecture firm: block722
Location: Vasiliki, Greece
Photography: Yiorgos Kordakis
Lead architect: Sotiris Tserga
Built area: 284 m²

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בית במרכז הארץ, מעוצב בהשראת גבינה שוויצרית
עיצוב פנים
בית במרכז הארץ, מעוצב בהשראת גבינה שוויצרית
  הבית בשטח 300 מ"ר, משתרע על מגרש של 500 מ"ר והאדריכל דן ישראלביץ
מערת אלומיניום מזהירה מפני השתלטות העיר על הטבע
עיצוב פנים
מערת אלומיניום מזהירה מפני השתלטות העיר על הטבע
  השאיפה הייתה שהמבנה הזה לא רק ישקף את מעמדה של תאילנד כייצרנית ויצואנית
הווילה על גדות הנהר
עיצוב פנים
הווילה על גדות הנהר
  מכיוון שהבית ממוקם ליד נקודת נוף פנורמית מרהיבה של נהר צ'או פראיה, סלון

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.