לבניית בית Casa Nogul, האדריכל הספרדי Raul Almenera השתמש בסלע גרניט גדול ועץ. העץ והסלע האלה הם שני הדברים העיקריים שקיימים באתר הזה. או לפחות, הם שני הדברים היחידים שחשובים. בתוך גוש הגרניט חצוב בית משפחתי מסורתי. האדריכל רואה אותו כ"עוד אבן אחת בנוף האופייני של Sierra de Avila".

 

הבית ממוקם בתוך בוסתן, עם חומת אבן ארוכה מול העיירה, על צלע הגבעה בספרד. שלא כמו בתים מסורתיים, האדריכל מאמץ את הגרניט כחומר חיפוי הקירות החיצוניים, הגג ואפילו הדלתות. קאזה נוגל שואף להיות חלק מהטבע על ידי התגלמות פיזית של אלמנטים מסביב, למשל, על פני חדר האמבטיה, המטבח ואפילו המדרגות העשויים מחלוקי נחל שנמצאים בנהר אווילה המקומי ומודבקים במלט.
אבל אולי הדבר החשוב היחיד בנוף הזה, הוא עץ האגוז בן מאה השנים הנמצא בחזית. האדריכל יוצר חיבור בין העץ ללב הבית. פירסינג דרך הזיגוג; אי בטון בצורת T "מתחיל את דרכו בחדר האוכל ומסתיים בחוץ, תחת הצל של עץ האגוז.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
לא עוד ספר: כך d+a הופכת סיפורים ישראליים לספרים שנשארים לדורות
עיצוב פנים
לא עוד ספר: כך d+a הופכת סיפורים ישראליים לספרים שנשארים לדורות
  ילד שגדל בין ספרים ומצא מדף ריק גיורא אוריין גדל בעולם שבו ספרים
האחים Campana יצרו "קופסת תכשיטים ארוגה" לחנות Tiffany ב־São Paulo
עיצוב פנים
האחים Campana יצרו "קופסת תכשיטים ארוגה" לחנות Tiffany ב־São Paulo
  החנות ממוקמת בקומת הקרקע של JK Iguatemi Mall, וחזיתה עשויה חומר דמוי קש
מעצב האופנה Max Alexander רק בן 10 וכבר עושה היסטוריה בעולם האופנה
עיצוב פנים
מעצב האופנה Max Alexander רק בן 10 וכבר עושה היסטוריה בעולם האופנה
  העדכון הגדול ביותר בקריירה שלו הגיע השנה: במרץ 2026, כשמלאו לו 10, הציג

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.