משטח מדורג ולולייני ישמש כבמה וחלל מפגש - הבנייה בעיצומה של אחד הפרויקטים שהכי מפים להם השנה. Shanghai Grand Opera House, בשטח 146,786 מ"ר, מתוכנן להיפתח בסוף 2025 ולהיות אחד מציוני הדרך התרבותיים העיקריים במטרופולין הסיני.

 

הפרויקט הממוקם לאורך חוף נהר Huangpu, תוכנן כדי "להיות יעד ציבורי ופתוח לכולם". הגיאומטריה שלו מטפסת בהרמוניה עם הפריסה הרדיאלית של הנופים שמסביב. המאפיין המרכזי של הארכיטקטורה הוא משטח גג מדורג ומעגלי "לוכד את הדינמיות של הריקוד ושל גוף האדם". הגג ישמש כבמה וזירה 24/7 לאירועים גדולים ולמבקרים.
הצורות המתפתלות משתרעות לאורך כל הפרויקט לתוך הלובי ושלושת האולמות. בליבת הבניין אודיטוריום ראשי של 2,000 מושבים, במה אינטימית יותר של 1,200 מושבים להפקות קטנות יותר ובמה גמישה של 1,000 מושבים להופעות ניסיוניות.
בית האופרה החדש הוא חלק חשוב מתוכנית אב עירונית חדשה לשנגחאי, שמטרתה להציב את העיר בחזית הבינלאומית, כלכלית, מדעית ותרבותית והמדינה מכנה אותו כיוזמה החשובה ביותר לחיזוק ההשפעה התרבותית והעולמית של העיר. הפרויקט נועד למשוך קהל רחב וצעיר יותר על ידי הצעת מופעי אופרה מסורתית וסינית כאחד, קונצרטים קלאסיים ומופעים ניסיוניים. הצורה של בית האופרה מגלמת את הרעיון של תנועה.
Snøhetta זכו בימים אלה במדלית RIBA היוקרתית.

 

צילומי הבנייה, 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
כך נראית האדריכלות החדשה של מבני התעשייה בסין
אדריכלות
כך נראית האדריכלות החדשה של מבני התעשייה בסין
  המתחם, שתוכנן על ידי YS-ONE DESIGN ומשתרע על פני כ-450 אלף מ"ר, מבוסס
האדריכלות של הבלתי נראה: Benedetta Tagliabue הופכת  מים ווירטואליים לחוויה שאפשר להרגיש
אדריכלות
האדריכלות של הבלתי נראה: Benedetta Tagliabue הופכת  מים ווירטואליים לחוויה שאפשר להרגיש
  מה שנראה במבט ראשון כפביליון זמני הוא למעשה יצירה רב־תחומית המבקשת להמחיש רעיון
הקאמבק של טרנד ה־Space Age עם בתי עב"ם, כורסאות מעוגלות ועיצוב מכוכב אחר
אדריכלות
הקאמבק של טרנד ה־Space Age עם בתי עב"ם, כורסאות מעוגלות ועיצוב מכוכב אחר
  במשך שנים נחשב סגנון ה־Space Age לנוסטלגיה של עידן החלל, אך בשנת 2025

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.