מתחם (夢舞台) Awaji Yumebutai, שפירושו המילולי "מקום החלומות", הוא קומפלקס של מבנים המורכב ממרכז כנסים, בית מלון ואנדרטה, יחד עם אמפיתיאטרון קטן ומסעדות, בעיר Awaji, אשר באי באותו שם במחוז Hyōgo, יפן. המתחם תוכנן על ידי האדריכל Tadao Ando ונבנה על צלע הר, שנהרס בתחילת שנות ה-90, כתוצאה מכך שאדמתו נחפרה והועברה לעבודות פיתוח באזור מפרץ אוסקה, כולל בניית נמל התעופה הבינלאומי של קנסאי.

אנדו Ando שכנע את הרשויות להפוך את הקרקע הפגועה וההרוסה, לפארק, מקום חדש שבו אנשים יכולים להתאסף ולתקשר בניהם. אבל לאלוהים היו כוונות משלו ולפני שהפארק הושלם, רעידת אדמה עזה הרעידה את האי אוואג'י ב-1995, גובה את חייהם של יותר מ-6,000 בני אדם. זה אילץ את האדריכל לשנות את תוכניות הבנייה שלו ולהמיר את Awaji Yumebutai לאנדרטה במקום פארק.
אחד האזורים הבולטים במתחם הוא Hyakudanen שפירושו "גן 100 המדרגות" – קבוצה של 100 ערוגות פרחים בגנים מרובעים קטנים, במדרון שמאחורי המלון, מסודרים ברשתות הפרוסות על פני מספר מפלסים – לאורך כל אחת מארבע העונות המשמשות "סמל להרגעת נפשם של אלו שאיבדו את חייהם באסון".
גרמי מדרגות (1575 מדרגות) עוברים לאורך כל הרשת, כך שניתן לבקר בכל אחת ממאה ערוגות הפרחים. הגן שוכן בנקודה הגבוהה ביותר של מתחם Yumebutai ומקושר לשאר חלקי הפרויקט על ידי מפל מדרגות ברוחב 10 מטרים של מים זורמים ברציפות. מעלית לוקחת את המבקרים לראש הכיכר הגדולה הראשונה של ערוגות הפרחים, שבה יש פלטפורמת תצפית מרהיבה ממנה ניתן לצפות בתצפית של 360 מעלות על כל מתחם Yumebutai.

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בית עם זיכרון: The Doctor’s House מחבר בין שלושה דורות לחיים חדשים
יעדים
בית עם זיכרון: The Doctor’s House מחבר בין שלושה דורות לחיים חדשים
  הבית, שנבנה בשנת 1941, היה במשך עשרות שנים חלק בלתי נפרד מההיסטוריה של
הבית בו הגג הוא חלק פעיל מחיי הבית
יעדים
הבית בו הגג הוא חלק פעיל מחיי הבית
  הבית שתוכנן על ידי K-Thengono Design Studio במגרש פינתי ב־Tangerang, Indonesia, הגגות הופכים
נופי הכרמים של פיימונטה Piedmont 
יעדים
נופי הכרמים של פיימונטה Piedmont 
    בשנת 2014 הכריזה UNESCO על נופי הכרמים של  Langhe-Roero ו- Monferrato כאתר

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.