מתחם (夢舞台) Awaji Yumebutai, שפירושו המילולי "מקום החלומות", הוא קומפלקס של מבנים המורכב ממרכז כנסים, בית מלון ואנדרטה, יחד עם אמפיתיאטרון קטן ומסעדות, בעיר Awaji, אשר באי באותו שם במחוז Hyōgo, יפן. המתחם תוכנן על ידי האדריכל Tadao Ando ונבנה על צלע הר, שנהרס בתחילת שנות ה-90, כתוצאה מכך שאדמתו נחפרה והועברה לעבודות פיתוח באזור מפרץ אוסקה, כולל בניית נמל התעופה הבינלאומי של קנסאי.

אנדו Ando שכנע את הרשויות להפוך את הקרקע הפגועה וההרוסה, לפארק, מקום חדש שבו אנשים יכולים להתאסף ולתקשר בניהם. אבל לאלוהים היו כוונות משלו ולפני שהפארק הושלם, רעידת אדמה עזה הרעידה את האי אוואג'י ב-1995, גובה את חייהם של יותר מ-6,000 בני אדם. זה אילץ את האדריכל לשנות את תוכניות הבנייה שלו ולהמיר את Awaji Yumebutai לאנדרטה במקום פארק.
אחד האזורים הבולטים במתחם הוא Hyakudanen שפירושו "גן 100 המדרגות" – קבוצה של 100 ערוגות פרחים בגנים מרובעים קטנים, במדרון שמאחורי המלון, מסודרים ברשתות הפרוסות על פני מספר מפלסים – לאורך כל אחת מארבע העונות המשמשות "סמל להרגעת נפשם של אלו שאיבדו את חייהם באסון".
גרמי מדרגות (1575 מדרגות) עוברים לאורך כל הרשת, כך שניתן לבקר בכל אחת ממאה ערוגות הפרחים. הגן שוכן בנקודה הגבוהה ביותר של מתחם Yumebutai ומקושר לשאר חלקי הפרויקט על ידי מפל מדרגות ברוחב 10 מטרים של מים זורמים ברציפות. מעלית לוקחת את המבקרים לראש הכיכר הגדולה הראשונה של ערוגות הפרחים, שבה יש פלטפורמת תצפית מרהיבה ממנה ניתן לצפות בתצפית של 360 מעלות על כל מתחם Yumebutai.

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
האוטובוס החדש בטוקיו יגיש לכם סושי תוך כדי סיור בעיר
יעדים
האוטובוס החדש בטוקיו יגיש לכם סושי תוך כדי סיור בעיר
  ב־10 באוקטובר צפוי להתחיל לפעול בטוקיו אוטובוס יוצא דופן: קומת הסיפון השנייה של
חיפויי קירות הם לא רק מה שרואים בחוץ: עולם חיפויי החוץ של ארסטון
יעדים
חיפויי קירות הם לא רק מה שרואים בחוץ: עולם חיפויי החוץ של ארסטון
  החזית היא כרטיס הביקור של הבניין, אבל תפקידה רחב בהרבה. היא צריכה להגן
בית בלי חזית: מים, גינות וביתנים מופרדים
יעדים
בית בלי חזית: מים, גינות וביתנים מופרדים
  House in Los Cocos, הממוקם מדרום למרכז ההיסטורי של Mérida, Yucatán, בנוי סביב

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.