הפארקים של נמבה אינם שמורת טבע, אלא מתחם משרדים וקניות הממוקם בנמבה-נאקה ניקום, אוסאקה, יפן, במקום בו עמד בעבר (עד שנת 1998) אצטדיון הבייסבול של אוסאקה. המתחם מורכב ממגדל משרדים בן 30 קומות, בשם Parks Tower, מגדל מגורים עם 120 דיירים וקניון. אבל מה שעושה את פארק נמבה לשונה ומיוחד ומקנה לו את שמו, הוא הפארק העירוני הגדול והגנים המלבלבים על גגותיו, העולים בהדרגה תשעה מפלסים וזורמים על פני כמה גושים אורבניים.

 

בנוסף לצבע הירוק שהם מוספים לעיר האפרורית, בה הטבע דליל, הפארק המשופע בצמחייה מתחבר לרחוב ומאפשר לעוברים ושבים לברוח מהמולת העיר ולהיכנס לחורשות העצים שלו, בינות לסלעים, הצוקים, הדשא, הנחלים, המפלים, הבריכות והטרסות.
כאשר אצטדיון הבייסבול של אוסאקה סגר את שעריו, היה צורך למצוא אייקון אדריכלי אחר אשר יסמל את העיר. מיקום האתר ברובע מסחרי הצמוד לתחנת רכבת וקרוב לשדה התעופה, הוליד את המבנה שתכננו The Jerde Partnership, הכולל חנויות, בידור ואוכל, עם מסעדות מסוגים שונים, אמפיתאטרון למופעים חיים ומעל הכל, פארק ירוק המוסיף טבע לצפיפות העירונית של אוסאקה. במתחם מוקצה גם מקום לגני ירקות אישיים קטנים, של תושבי העיר.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
מקדש לבן בקיוטו: אדריכלות מינימליסטית כמרחב לזיכרון ונשיות
אדריכלות
מקדש לבן בקיוטו: אדריכלות מינימליסטית כמרחב לזיכרון ונשיות
  “המקדש הלבן” מציב אלטרנטיבה למסורת היפנית, המתמקדת לרוב בשושלת האבהית, ובוחר להאיר דווקא
שימוש מחודש במבני תעשייה בחיפה / אדריכלית ד"ר עינת קליש רותם
אדריכלות
שימוש מחודש במבני תעשייה בחיפה / אדריכלית ד"ר עינת קליש רותם
בתמונה: בין שתי האסטרטגיות של ההתמודדות עם בניינים ומרקמים ישנים – שימור או הריסה
מאבק על “אואזיס”: עתידו של פסל סביבתי בבאר־שבע בסכנה
אדריכלות
מאבק על “אואזיס”: עתידו של פסל סביבתי בבאר־שבע בסכנה
  הפסל הסביבתי “פרק המגדלים” (אואזיס), יצירתו של ישראל הדני, עומד במרכז מחלוקת בין