הפארקים של נמבה אינם שמורת טבע, אלא מתחם משרדים וקניות הממוקם בנמבה-נאקה ניקום, אוסאקה, יפן, במקום בו עמד בעבר (עד שנת 1998) אצטדיון הבייסבול של אוסאקה. המתחם מורכב ממגדל משרדים בן 30 קומות, בשם Parks Tower, מגדל מגורים עם 120 דיירים וקניון. אבל מה שעושה את פארק נמבה לשונה ומיוחד ומקנה לו את שמו, הוא הפארק העירוני הגדול והגנים המלבלבים על גגותיו, העולים בהדרגה תשעה מפלסים וזורמים על פני כמה גושים אורבניים.

 

בנוסף לצבע הירוק שהם מוספים לעיר האפרורית, בה הטבע דליל, הפארק המשופע בצמחייה מתחבר לרחוב ומאפשר לעוברים ושבים לברוח מהמולת העיר ולהיכנס לחורשות העצים שלו, בינות לסלעים, הצוקים, הדשא, הנחלים, המפלים, הבריכות והטרסות.
כאשר אצטדיון הבייסבול של אוסאקה סגר את שעריו, היה צורך למצוא אייקון אדריכלי אחר אשר יסמל את העיר. מיקום האתר ברובע מסחרי הצמוד לתחנת רכבת וקרוב לשדה התעופה, הוליד את המבנה שתכננו The Jerde Partnership, הכולל חנויות, בידור ואוכל, עם מסעדות מסוגים שונים, אמפיתאטרון למופעים חיים ומעל הכל, פארק ירוק המוסיף טבע לצפיפות העירונית של אוסאקה. במתחם מוקצה גם מקום לגני ירקות אישיים קטנים, של תושבי העיר.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בית על קו האופק בקוסטה בלנקה
אדריכלות
בית על קו האופק בקוסטה בלנקה
  בית שנבנה מתוך ההר Casa Maryvilla ממוקמת בנקודה גבוהה המשקיפה אל קו החוף
בית עם שלושה נפחים, על הכרמל מול הים
אדריכלות
בית עם שלושה נפחים, על הכרמל מול הים
  בית המגורים "הבית על הכרמל", שתוכנן בשנת 2024 על ידי משרד SaaB Architects,
חורבות בית כפרי ששופץ, הפכו לבית חם
אדריכלות
חורבות בית כפרי ששופץ, הפכו לבית חם
  במשך שנים עמד Can Tomeu, מבנה אבן שהיה חלק ממתחם החווה ההיסטורי Masia