האדריכל Koichi Takada שואב השראה מהטבע ושוזר את הטבע עם הסביבה הבנויה. "לטבע יש יופי, אבל באותה מידה ביפן, יש גם רעידות אדמה וצונאמי, אתה לומד לכבד את הטבע, לאמץ רגישות גם ליופי וגם לעוצמתו" הוא אומר "כמו בגן יפני. לימדו אותי להתאים ולציית לכללים, אבל השתוקקתי תמיד למקומות שנתנו לי תחושת חופש".

כל פרויקט של Koichi Takada Architects ניזון מהדואליות הזו – חוסר הניבוי של הסביבה יחד עם תחושת האיפוק היפנית. "המשימה שלי היא לחבר מחדש את בני האדם והטבע, לשקם את היחסים באמצעות ארכיטקטורה. אני שואף ליצור את המרחב של מה שאנחנו מכנים ביפן 'יאשי', תחושת נסיגה דרך העיצוב שלנו, בריחה מאורח חיים אורבני תובעני. כמו שהטבע משפיע על האנרגיה שלך, תחושה של משב רוח רך, אקוסטיקה של מערה או ריצודי אור טבעי דרך צמרת עץ – אלו אלמנטים שאנחנו יכולים לנסות לערב בחוויה של אדריכלות, במיוחד איך חוויה משתנה עם הזמן".
הפרויקט האחרון שלו, Upper House, הוא מגדל מגורים רב קומות בבריסביין, הבוחן דרכים חדשות לטפח אינטראקציה עם הדיירים ועם ההיסטוריה של הסביבה. פרויקט אחר הוא Solar Trees Marketplace בשנגחאי, יעד מסחרי וקמעונאי המזוהה מיידבשל המבנה הביופילי שלו.

צילום Oscar Rialubin   Scott Burrows  ZY Architectural Photography

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
שלושה בתים עתיקים ב-Hà Giang, וייטנאם
עיצוב פנים
שלושה בתים עתיקים ב-Hà Giang, וייטנאם
האדריכלות המסורתית של אנשי H’mong במחוז Hà Giang קלה לזיהוי על ידי קירות העפר
בית פשוט עם פרחי בגוניה, במרסיי
עיצוב פנים
בית פשוט עם פרחי בגוניה, במרסיי
תוך ניצול מגבלות הגובה שמטיל התכנון העירוני, הפרויקט הוא מסע דרך המגרש; מהבית יורדים
בית הבטון בהרי האנדים נראה כמו בממלכה רחוקה
עיצוב פנים
בית הבטון בהרי האנדים נראה כמו בממלכה רחוקה
  "Brutal Honesty הוא פרויקט המושרש בביטוי אדריכלי ישיר ואותנטיות גולמית. קירות תמך בצבעי

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.