האדריכל Koichi Takada שואב השראה מהטבע ושוזר את הטבע עם הסביבה הבנויה. "לטבע יש יופי, אבל באותה מידה ביפן, יש גם רעידות אדמה וצונאמי, אתה לומד לכבד את הטבע, לאמץ רגישות גם ליופי וגם לעוצמתו" הוא אומר "כמו בגן יפני. לימדו אותי להתאים ולציית לכללים, אבל השתוקקתי תמיד למקומות שנתנו לי תחושת חופש".

כל פרויקט של Koichi Takada Architects ניזון מהדואליות הזו – חוסר הניבוי של הסביבה יחד עם תחושת האיפוק היפנית. "המשימה שלי היא לחבר מחדש את בני האדם והטבע, לשקם את היחסים באמצעות ארכיטקטורה. אני שואף ליצור את המרחב של מה שאנחנו מכנים ביפן 'יאשי', תחושת נסיגה דרך העיצוב שלנו, בריחה מאורח חיים אורבני תובעני. כמו שהטבע משפיע על האנרגיה שלך, תחושה של משב רוח רך, אקוסטיקה של מערה או ריצודי אור טבעי דרך צמרת עץ – אלו אלמנטים שאנחנו יכולים לנסות לערב בחוויה של אדריכלות, במיוחד איך חוויה משתנה עם הזמן".
הפרויקט האחרון שלו, Upper House, הוא מגדל מגורים רב קומות בבריסביין, הבוחן דרכים חדשות לטפח אינטראקציה עם הדיירים ועם ההיסטוריה של הסביבה. פרויקט אחר הוא Solar Trees Marketplace בשנגחאי, יעד מסחרי וקמעונאי המזוהה מיידבשל המבנה הביופילי שלו.

צילום Oscar Rialubin   Scott Burrows  ZY Architectural Photography

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
המשרד הכי קטן בעולם? אדריכלים עברו לעבוד על עץ
עיצוב פנים
המשרד הכי קטן בעולם? אדריכלים עברו לעבוד על עץ
  במקום להתמודד עם מחירי השכירות הגבוהים במינכן, הסטודיו הגרמני Opposite Office בחר פשוט
דירת צעירים בני 25 בשוודיה: 1.9 מ"ר
עיצוב פנים
דירת צעירים בני 25 בשוודיה: 1.9 מ"ר
  משבר הדיור הוא בדרך כלל עניין של מספרים: מחירי דירות, משכורות, משכנתאות ומטרים
בוץ, אבן וזמן במרכז תרבות חדש בריאד
עיצוב פנים
בוץ, אבן וזמן במרכז תרבות חדש בריאד
  בריאד נדמה לפעמים שהמשולש הפך לסמל כמעט בלתי נמנע של אדריכלות מקומית. הוא

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.