בשנים האחרונות, נבנו במדינות ערב מתקני ספורט רבים מסוגים שונים - אצטדיונים, זירות ואפילו ערי ספורט, כאשר עוד רבים מתוכננים בעתיד הקרוב. ביניהם, ריאד חשפה לאחרונה את אצטדיון המלך סלמאן, המלך הנוכחי של ערב הסעודית, המתכונן על ידי הסטודיו Populous, מקנזס סיטי. המבנה הרב-תכליתי יקום בריאד וצפוי להסתיים ב-2029. עם 92,000 מושבים, זה יהיה האצטדיון הגדול ביותר בסעודיה ואחד הגדולים בעולם.

 

האצטדיון יארח בעיקר משחקים של נבחרת סעודיה בכדורגל, המכונה "בזים ערבים" כיום מדורגת במקום ה-59 בדירוג פיפ"א והשתתפה במונדיאל 2022 בקטאר השכנה. האצטדיון יארח גם אירועי בידור לאומיים ובינלאומיים מרכזיים נוספים. האצטדיון יהיה צמוד לפארק המלך עבדולעזיז.
האצטדיון כולל תא מלכותי, סוויטות אקסקלוסיביות, טרקלינים, 300 מושבי VVIP ו-2,220 מושבים VIP.
המעטפת החיצונית של האצטדיון, הכוללת קירות וגגות ירוקים, משלבת את המבנה עם הסביבה הטבעית שמסביב. העיצוב שלו שואב השראה מהנופים של ערב הסעודית, מעורר את המטאפורה של זרע נובט, פורץ דרך האדמה ועולה, מסמל את התשוקה ההולכת וגוברת של האומה לספורט – מהעממיות ועד למצוינות.
לדברי המתכננים, האצטדיון המשלב חדשנות אדריכלית עם עיצוב מונחה קהילה, אמור להפוך למקום איקוני לאירועים לאומיים ובינלאומיים כאחד. הוא ישמש סמל של סעודיה ושל המזרח התיכון כולו.

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
דירת צעירים בני 25 בשוודיה: 1.9 מ"ר
אדריכלות
דירת צעירים בני 25 בשוודיה: 1.9 מ"ר
  משבר הדיור הוא בדרך כלל עניין של מספרים: מחירי דירות, משכורות, משכנתאות ומטרים
בוץ, אבן וזמן במרכז תרבות חדש בריאד
אדריכלות
בוץ, אבן וזמן במרכז תרבות חדש בריאד
  בריאד נדמה לפעמים שהמשולש הפך לסמל כמעט בלתי נמנע של אדריכלות מקומית. הוא
לא עוד ספר: כך d+a הופכת סיפורים ישראליים לספרים שנשארים לדורות
אדריכלות
לא עוד ספר: כך d+a הופכת סיפורים ישראליים לספרים שנשארים לדורות
  ילד שגדל בין ספרים ומצא מדף ריק גיורא אוריין גדל בעולם שבו ספרים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.