נחל קטן חוצב את דרכו בנוף הררי של סלעי גרניט קשים, המחבקים בית השוכן בטבע המעוצב על ידי זמן ואקלים. זהו House in Ribeira dos Moinhos, שתכנן האדריכל João Cepeda, באזור Castelo Branco שבפורטוגל.

 

הבית מורכב מחללים חיוניים: חדר שינה בחלק האחורי, אזור מגורים גדול בכיוון מזרח וחלל האמבטיה, כולם משלימים פטיו מחוספס. הכל  המאופיין בפונקציונליות פשוטה ובאופי מאופק.
הקשר בין עיצוב לפונקציונליות הוא ניואנס ולא תמיד צפוי. כפי שאמר אלווארו סיזה "הטבע הוא טבע, ארכיטקטורה היא גיאומטריה" וכפי שמבחין אומברטו אקו, אנו שואפים למצוא צורות המשלימות את הטבע, שבסופו של דבר מנצח למרות ההתערבויות שלנו". מהדהדת כאן התובנה של הרבטו הלדר ש"החלל אינו קיים, הוא מטפורה לזמן". הבית, עדות לחלוף הזמן, מטביע עצמו בנוף כשבר של חיים.
אחרי הכל, כפי שההיסטוריה מראה לנו, 'קונפיגורציה' ו'פונקציונליות' הן מערכת יחסים קרובה כמו שהן זהות בלתי צפויה.

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
איך בזכות אוסקר וויילד מותר לנשים ללבוש מכנסיים
עיצוב פנים
איך בזכות אוסקר וויילד מותר לנשים ללבוש מכנסיים
  וויילד, יליד דבלין, בא מהמעמד הבינוני והיה אירי בעולם שבו אריסטוקרטים אנגלים החזיקו
אשת השנה: מייסדת סטארט-אפ מקניה, הממחזר פלסטיק ללבנים חזקות יותר מבטון
עיצוב פנים
אשת השנה: מייסדת סטארט-אפ מקניה, הממחזר פלסטיק ללבנים חזקות יותר מבטון
  היא פיתחה את המצאתה תחילה בקיום ניסויים קטנים בחצר האחורית של בית אמה,
קונספט למלון ספא במערות קפדוקיה
עיצוב פנים
קונספט למלון ספא במערות קפדוקיה
הפרויקט תוכנן כשלושה אזורים נפרדים. כניסת המלון חצובה בצוקי המחצבה לשעבר. ציר נמתח מאזור הכניסה

4 תגובות

  • רק חבל הגיב:

    שאין דבר בר קיימא בבית הזה. כמויות פסיכיות של בטון שישארו שם לעולמים. איך מחממים בית כזה? או שזה בית רק לקיץ? אמנם אין רעפים אדומים אבל גם היגיון חסר.

  • איתי הגיב:

    יפה, מרגש. בחזרה לעבר בן האדם התמזג עם הטבע ולא ניסה להכניע או לכבוש אותו.

  • Z הגיב:

    זה בדיוק לוכד את הרגע, בו אתה מגיע לנווה מדבר, עוצר נשימה.
    בו עוברת מחשבת הלוואי. הלוואי ובדיוק פה, היה לי בית ואוכל תמיד לראות ולהרגיש, את מה שעשו לי המראה והרגע הזה.
    לרגע, לא עובר בך דימיון המראה שלו, אבל אין ספק, שהדמיון האחורי שלך, לא התכוון לבית עם רעפים אדומים וגדר לבנה.
    כך בדיוק צריך להראות הבית .
    בו רואים וחשים, באופן מדוייק, את הקפאת רגע ההתרגשות.

  • איריס הגיב:

    חלום

    בדיוק מתאים לי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.