האמנית הרב-תחומית היפנית Mariko Mori (1967), מזכירה לנו במובנים רבים אמנית רב-תחומית יפנית אחרת, Yayoi Kusama בת ה-93. שתיהן אקסצנטריות ולשתיהן מימד רוחני באמנות שלהן, הסגנון של שתיהן סוריאליסטי משהו ושתיהן משלבות פיסול, מיצבים ואופנה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אלא שקוסאמה מזוהה בנקודות צבעוניות שמכסות הכל, מרהיטים ועד אנשים ואילו מריקו מורי היא ההפך ממנה. היא לבשה רק לבן מאז 1998, מאז חוותה, לדבריה, חוויה רוחנית וראתה אור לבן. האמנות שלה לכן לבנה, זוהרת, שקופה, אולטרה מינימליסטית ועתידנית.
כך הוא גם בית המגורים שעיצבה לעצמה באי היפני מיאקו. האי למעשה קרוב יותר לטייוואן מאשר ליפן והוא נמצא במרחק של שלוש שעות טיסה מטוקיו, כדי להגיע ליעד הפופולרי עם החופים החוליים הלבנים, שוניות האלמוגים והאקלים הנוח.
מורי, שמחזיקה בתי מגורים גם בניו יורק ובטוקיו, בילתה חמש שנים בעיצוב מודל תלת-ממדי של סוגים שונים של צורות לבנות, על חלקת הקרקע שרכשה באי. לאחר מכן היא העסיקה צוותי אדריכלים מטוקיו כדי לבנות את המבנה המעוגל ויוצא הדופן, שדומה יותר לאחת מהיצירות הפיסוליות הגדולות שלה מאשר לבית. לדבריה צורתו באה בהשראת הקונכיות הלבנות על החוף ולנו היא תזכיר את בית ילדותו של Luke Skywalker, אם כי גרסה הרבה יותר נקייה ומתוחכמת.
המבנה כולל סטודיו במפלס העליון וחדר שינה, חדר תה ושני חדרי אירוח במפלס התחתון. מסורות יפניות, כמו מדיטציה וטקס התה הן חלק מהחיים של מורי ומתקיימות במקביל לאמנות העתידנית שלה. היא קראה לביתה Yuputira, בהשראת אל השמש היפני.

תמונות Yoshihiro Makino

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
לחשוב מחדש על הממ"ד: ביטחון כחלק מהחיים
מגורים
לחשוב מחדש על הממ"ד: ביטחון כחלק מהחיים
  האדריכל עופר ארוסי, שותף במשרד עדה כרמי מלמד אדריכלים, מציע לבחון את הנושא
הבית לשירה שתכנן Smiljan Radić Clarke נועד להתבוננות ושקט
מגורים
הבית לשירה שתכנן Smiljan Radić Clarke נועד להתבוננות ושקט
  הבית מאורגן סביב מערכת מדודה של קירות עבים מבטון, המווסתים אור, טמפרטורה ואקוסטיקה,
שחור הוא יפה? הבית השחור על הצוק בארסוף
מגורים
שחור הוא יפה? הבית השחור על הצוק בארסוף
  הבית הדרמטי והמדויק נמתח לאורך של כ־39 מטרים, ניצב אל הים ומדגיש את

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.