הפנדה הענקית, מכונה "המאובן החי", בזכות נוכחותה על כדור הארץ לפחות 8 מיליון שנים. היא בעלת מזג עדין, מבנה גוף שמנמן ואהובה מאד על הבריות. היא מזוהה בראש עגול וזנב קצר, צבע גוף שחור ולבן ועיגולים כהים גדולים מתחת לעיניים. בעיר Ya'an אשר במחוז סצ'ואן, נמצא Ya'an Bifengxia, הוא  מרכז ההגנה והמחקר של הפנדה הענקית בסין.

 

האמת, שלא הסינים גילו את הפנדה הענקית בעת החדשה והציגו אותה לעולם, אלא חוקר הטבע הצרפתי האב ארמנד דיוויד. בשנת 1869, הוא שלח עור של פנדה ענקית למוזיאון הלאומי בפריז לתצוגה. מכאן ואילך, הפנדה הענקית שהסתתרה במדבר, הצטרפה לציוויליזציה האנושית.

 

לאחר הקמת הרפובליקה העממית של סין, ננקטו שורה של צעדי הגנה, ביניהם הקמת שמורות הטבע לפנדה הענקיות ופרסום חוק הגנת חיות הבר של הרפובליקה, שמילא תפקיד חשוב בהגנה של הפנדה. מין זה הורד מהטייטל "נמצא בסכנת הכחדה" ל"פגיע". ציד והברחה, איימו על הפנדות הענקיות שהפכו למין בסכנת הכחדה. בסין, עושים את המיטב כדי להגן על החייה האהובה.

 

האדריכלים ZXD architects עיצבו למרכז המוקדש לפנדה, שתי צורות דמויות "עריסה", אחת גדולה ואחת קטנה. הגדולה מכילה את הפונקציה העיקרית של התצוגה, בעוד הקטנה, מוקדשת למעונות שחקנים, אולמות חזרות ופונקציות עזר. שני המבנים מאמצים קטע משופע כדי להציג את הגג בפני הקהל, עם צמחים מקומיים בכל רחבי הגג. שני המבנים מחוברים זה לזה והצורה הנאיבית המקסימה הזו מזכירה לאנשים את האם והבן של פנדה.

 

 

כדי לא לפגוע בשלמות הבניין הראשי, הכניסה הראשית היא כיכר שקועה, בה יכולים המבקרים לרדת במדרגות ולהגיע ללובי גבוה ופתוח. זה מעורר את חווית החלל של הקהל והתלהבות מההשתתפות. זה המקום למנוחה של הקהל, לעבור בדיקות ביטחוניות, לאמת כרטיסים וגם להעניק לו אזור חיץ נוח ביום הגשום. החזית הראשית הפונה ללובי, מורכבת מרשתות אנכיות ירוקות, כאילו מאפשרות לקהל להיכנס ליער במבוק מסתורי. הבמבוק הוא המזון העיקרי לפנדות.
חזית המבנה עשויה לוחות אלומיניום מחוררים, המסודרים כדי לתת תחושת ה"פרוותית". הם מסודרים בצורה דו-שכבתית מדורגת ובהתבסס על המאפיינים החזותיים השקופים למחצה של לוחות מחוררים, נוצרו שלוש "שקיפות" שונות. במקביל, מותקנות נורות לד פנימית להצגת אפקטי תאורה מיוחדים בלילה.

Ya’an Panda Performance Center
Architects: ZXD Architects
Area: 27878 m²
Year: 2024
Photographs:Zhepeng Zhang
Chief Architect
Zhu Xiaodi
Team
Liang Liu, Tiangang Ma, Ruyi Xiao

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
אנבידיה בחרה בקריית טבעון: קמפוס ענק חדש בהיקף של 160 אלף מ"ר
אדריכלות
אנבידיה בחרה בקריית טבעון: קמפוס ענק חדש בהיקף של 160 אלף מ"ר
  על פי התכנון, עבודות הפיתוח והבנייה צפויות להתחיל בשנת 2027, כאשר האכלוס הראשוני
בתים קטנים ב-150 אלף ש"ח ויש בהם גם ג'קוזי
אדריכלות
בתים קטנים ב-150 אלף ש"ח ויש בהם גם ג'קוזי
  בשנת 2014, פרייט קאלאס הקים את Iglucraft במטרה להחיות את המבנים המסורתיים בעלי
תשע מכולות יצרו בית אחד עם הרבה אמנות
אדריכלות
תשע מכולות יצרו בית אחד עם הרבה אמנות
  יחד עם האדריכל Stephen Bender הם ערמו את תשע המכולות אחת אחת, כמו

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.