Zaha Hadid Architects (ZHA) חשפו את  התכנון שלהם למרכז רב-תחומי לתרבות וחינוך אוזבקים, Alisher Navoi International Scientific Research Centre, שעתיד להיבנות בניו טשקנט, אוזבקיסטן. הפרויקט, שייבנה מלבנים פיסוליות, יכיל את המוזיאון הלאומי לספרות, אודיטוריום בן 400 מושבים, מרכז מחקר בינלאומי ובית ספר המוקדש לשפה, ספרות ומוזיקה אוזבקית. פיתוח זה יהווה מוקד ברובע תרבותי חדש בניו טשקנט.

 

העיצוב של המרכז משקף קשר למסורות הספרותיות והמוסיקליות של אוזבקיסטן, במיוחד במסורת המוזיקה הקלאסית של ששמעקום Shashmaqom, מיזוג של מוזיקה ווקאלית וכלית, המאפיין את התרבות האוזבקית. טשקנט, הוכרה זה מכבר כמרכז לז'אנר המוזיקלי הזה.

 

 

המרכז נקרא על שמו של אלישר נאבוי, המשורר, הסופר והבלשן מהמאה ה-15, שלעבודותיו הייתה השפעה מתמשכת על הספרות והתרבות של אוזבקיסטן. הבניין, המשתרע על פני 23,000 מ"ר, מתוכנן לטפח אינטראקציה בין חינוך ספרותי, מחקר ואמנויות הבמה. המרחבים המחוברים זה לזה בתוך המרכז, מעודדים שיתוף פעולה ודיאלוג בין סטודנטים, חוקרים ואמנים ומקדמים את מורשתו של נבוי של פיתוח תרבותי והחלפת ידע.
האדריכלים שאבו השראה מההיסטוריה האדריכלית העשירה של אוזבקיסטן בתכנון המרכז. החזיתות והפנים המקושתות, יהיו מעוצבות מלבנים מתוצרת מקומית, קריצה לאלגנטיות הגיאומטרית של האדריכלות האוזבקית המסורתית. חצרות, מרכיב יסוד בעיצוב אזורי, משולבות בפריסה ומספקות אור טבעי, אוורור וחללים חיצוניים שלווים. חצרות אלו משמשות גם כמקשר בין העבר להווה ומשלבות אלמנטים מסורתיים בעיצוב מודרני ופונקציונלי.
התכנון מונחה על ידי עקרונות ברי קיימא פסיביים, כדי ליצור תנאי פנים אופטימליים עם שימוש מינימלי באנרגיה.

 

 

visualizations: Norviska
ZHA principal: Patrik Schumacher
ZHA project director: Paolo Matteuzzi
ZHA design directors: Paolo Matteuzzi, Paulo Flores
ZHA project architects: Effie Nakajima, Karoly Markos, Luca Ruggeri, Davide Del Giudice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בקמפוס האוניברסיטאי, משחקת Zaha Hadid בקוים ונפחים נוזלים
מקומות
בקמפוס האוניברסיטאי, משחקת Zaha Hadid בקוים ונפחים נוזלים
  במגדל Jockey Club Innovation Tower (JCIT), שתכננו Zaha Hadid Architects, שוכן בית הספר
הצעה למוזיאון בצורת צדף, בשבדיה
מקומות
הצעה למוזיאון בצורת צדף, בשבדיה
  המבנה בהשראת הצדף של Wafai Architecture, מושרש בהרמוניה האסתטית של עיצוב סקנדינבי, המתבטאת
בית המתוכנן מיריעה אחת מקופלת
מקומות
בית המתוכנן מיריעה אחת מקופלת
  לאחר יצירת היריעה המקופלת, רק פאנלים ללא מסגרת מהרצפה עד התקרה, דלתות מנותקות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.