עם הביקוש לחומרים ידידותיים לסביבה, מופיע השעם יותר ויותר בין חומרי הבנייה הנפוצים כיום והוא מככב כיום יותר ויותר בחיפויי קירות של מבנים.

 

הוא חומר שניתן למחזור, אינו פוגע בעצים אלא עשוי מקליפתם אשר מסוגלת להתחדש, מאד עמיד למים (פקקי שעם חותמים בקבוקי וחביות יין), עמיד בפני שחיקה, מעכב בעירה ומבודד אקוסטי (אגב, השתמשו בו לצורך זה במעבורות החלל של נאסא). בנוסף לכל זה, הוא ניראה מנהדר מבחינה חזותית.
פורטוגל היא יצרנית השעם הגדולה בעולם. ייצור החומר נעשה בתהליך בר קיימא פשוט: ביערות עץ אלון שמגדלים במיוחד לצורך זה, מפשיטים מהעץ את שכבת הקליפה החיצונית של, באמצעות גרזן, דוחסים אותו בטמפרטורה גבוהה במפעל, בחום הוא ממיס דבק טבעי המקנה לו מוצקות, משטחים אותו ואחרי שהוא מתקרר, חותכים ממנו לוחות. כל זה בתהליך טבעי ללא תוספת של כל מרכיבים אחרים. אגב, גם העצים אינם דורשים כל טיפול, כמו גיזום, הדברה והשקיה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
דירת צעירים בני 25 בשוודיה: 1.9 מ"ר
עיצוב פנים
דירת צעירים בני 25 בשוודיה: 1.9 מ"ר
  משבר הדיור הוא בדרך כלל עניין של מספרים: מחירי דירות, משכורות, משכנתאות ומטרים
בוץ, אבן וזמן במרכז תרבות חדש בריאד
עיצוב פנים
בוץ, אבן וזמן במרכז תרבות חדש בריאד
  בריאד נדמה לפעמים שהמשולש הפך לסמל כמעט בלתי נמנע של אדריכלות מקומית. הוא
לא עוד ספר: כך d+a הופכת סיפורים ישראליים לספרים שנשארים לדורות
עיצוב פנים
לא עוד ספר: כך d+a הופכת סיפורים ישראליים לספרים שנשארים לדורות
  ילד שגדל בין ספרים ומצא מדף ריק גיורא אוריין גדל בעולם שבו ספרים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.