עם הביקוש לחומרים ידידותיים לסביבה, מופיע השעם יותר ויותר בין חומרי הבנייה הנפוצים כיום והוא מככב כיום יותר ויותר בחיפויי קירות של מבנים.

 

הוא חומר שניתן למחזור, אינו פוגע בעצים אלא עשוי מקליפתם אשר מסוגלת להתחדש, מאד עמיד למים (פקקי שעם חותמים בקבוקי וחביות יין), עמיד בפני שחיקה, מעכב בעירה ומבודד אקוסטי (אגב, השתמשו בו לצורך זה במעבורות החלל של נאסא). בנוסף לכל זה, הוא ניראה מנהדר מבחינה חזותית.
פורטוגל היא יצרנית השעם הגדולה בעולם. ייצור החומר נעשה בתהליך בר קיימא פשוט: ביערות עץ אלון שמגדלים במיוחד לצורך זה, מפשיטים מהעץ את שכבת הקליפה החיצונית של, באמצעות גרזן, דוחסים אותו בטמפרטורה גבוהה במפעל, בחום הוא ממיס דבק טבעי המקנה לו מוצקות, משטחים אותו ואחרי שהוא מתקרר, חותכים ממנו לוחות. כל זה בתהליך טבעי ללא תוספת של כל מרכיבים אחרים. אגב, גם העצים אינם דורשים כל טיפול, כמו גיזום, הדברה והשקיה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
פנטהאוז מודרני המשקיף על קזבלנקה
עיצוב פנים
פנטהאוז מודרני המשקיף על קזבלנקה
  בפנים, האווירה רגועה וזוהרת, מועצמת על ידי ריצוף עץ מלא צבוע לבן שלוכד
אדריכלים נערכים עתה לגל עלייה של יהודים מחו"ל
עיצוב פנים
אדריכלים נערכים עתה לגל עלייה של יהודים מחו"ל
"אנחנו מגיעים לישראל, תעזרו לנו לבחור בית״, כך התחיל לפני שנתיים אחד הסיפורים – זוג
מעטפת בניין מבלוקי חול מודפס, הניתנים לעיצוב מחודש
עיצוב פנים
מעטפת בניין מבלוקי חול מודפס, הניתנים לעיצוב מחודש
  מעטפת מבני המגורים אצלו עשויים מחומר יחיד של גושי חול מודפסים בתלת-ממד בקנה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.