בפינה מבודדת של אגם שליו, ניצב בית שנראה כאילו צץ מדפי אגדה, שבו מתעוררים כל בוקר בבית שבו הגבולות בין עולם הטבע למרחב המחיה, מיטשטשים לכדי קיום הרמוני אחד. זהו ארמון הקרח שתכנן Kowsar Noroozi.

הפלא הקריסטלי הזה משקף את מהלך השמש, את היופי של סביבתו, מנצנץ כמו יהלום המשובץ על רקע של אגם רגוע. הקירות, צלולים כטל בוקר, מזמינים את החוץ פנימה, מה שהופך כל זריחה ושקיעה לחלק ממהות הבית. תחושת השלווה שהוא מקנה, נובעת מהיותו מסונכרן עם עולם הטבע.
הקסם האמיתי מתחיל בעת הדמדומים. הבית משתנה, קירותיו, הזוהרים כעת ברכות, מחקים את הזוהר העדין של שבילים מוארים על פני שטחים מכוסים שלג. ברגעים אלה ארמון הקרח מרגיש פחות כמו מבנה ויותר כמו ישות חיה, המתמוגגת בזוהר הירח. כל אלמנט בבית נועד לחגוג את היופי של עולמנו הטבעי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
לא גדלה אף במטר, אבל מרגישה כמו דירה חדשה
עיצוב, אופנה ומיתוג
לא גדלה אף במטר, אבל מרגישה כמו דירה חדשה
  המהלך הראשון של זליג היה גם זה שהכתיב במידה רבה את המשך התכנון:
מוזיאון אופנה ראשון בישראל יוקם בתל אביב בהשקעה של 10 מיליון שקל
עיצוב, אופנה ומיתוג
מוזיאון אופנה ראשון בישראל יוקם בתל אביב בהשקעה של 10 מיליון שקל
  קבוצת עזריאלי מקדמת הקמת מוזיאון אופנה קבוע בתל אביב, בהשקעה מוערכת של 8–10
אדריכלות מרכז האמנות החדש נובעת מהמים
עיצוב, אופנה ומיתוג
אדריכלות מרכז האמנות החדש נובעת מהמים
  בקצהו של Tonghu Provincial Wetland Park, באזור Caidian שבפאתי Wuhan, הוקם מרכז אמנות

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.