הגיאומטריה המקוטעת של מגדל Rozafa Hotel tower, מפחיתה את המסה המונוליטית, יוצרת חזיתות דינמיות המשלבות חריצים אנכיים, שבתחתיתם ממוקמות הכניסות העצמאיות. נפח המגדל תוכנן על בסיס סדרה של מישורים וקווים אופקיים בגווני צבע שונים, היוצרים תחושת קלילות ומסוגננים את מסת המבנה. אלמנטים כמו לוחות, מעקות ושמשיות צבועים בצהובים, כתומים וירוקים בהירים ומשלימים את ההרכב הכרומטי של החזיתות. 

 

העיר Shkodra, סמוך לגבול מונטנגרו, היא אחת הערים העתיקות ביותר באלבניה. היא שימשה מרכז תרבותי וכלכלי חשוב ואף הייתה בירת אלבניה, עד 1920, אז עברה הממשלה לטירנה. לצד נוף טבעי יש לה מורשת תרבותית עשירה, המתהדרת בארכיטקטורות מתקופות היסטוריות שונות.
מגדל המגורים החדש עוצב במשותף על ידי החברות הספרדיות FRPO ו-Selgascano והוא מבקש להיות חלק מהמגוון התרבותי הזה. שלוש החזיתות העיקריות שלו פונות אל הנופים המשמעותיים ביותר של הסביבה: האלפים האלבניים מצפון-מזרח, טירת רוזפה ונהרות Drin ו-Buna מדרום ואגם שקודרה מצפון-מערב.
שטחי מסחר תופסים את שלוש הקומות הראשונות במגדל; יחידות דיור תופסות את העשרים הבאות והמלון Rozafa Hotel בשבעה הראשונות.

מגדל Rozafa Hotel tower
אדריכלים FRPO Selgascano

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בית כפרי בחווה אורגנית, במקסיקו
מגורים
בית כפרי בחווה אורגנית, במקסיקו
  סטודיו האדריכלות Luis Carbonell • Architects התבקש להרחיב בית קיים השוכן בתחומי Rancho
איך להעניק עיצוב עכשווי לאייקון משנות ה-60, מבלי שיאבד מהאייקוניות שלו
מגורים
איך להעניק עיצוב עכשווי לאייקון משנות ה-60, מבלי שיאבד מהאייקוניות שלו
  להעניק עיצוב עכשווי לאייקון משנות ה-60, מבלי שיאבד מהאייקוניות שלו. זו הייתה המשימה
לישון בבית קינון לציפורים בין צמרות העצים בשוודיה
מגורים
לישון בבית קינון לציפורים בין צמרות העצים בשוודיה
  החדר, התלוי בין צמרות העצים, עטוף בלא פחות מ־350 בתי קינון המשולבים במעטפת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.