משרד האדריכלים URBANUS תכנן את המוזיאון להיסטוריה של המסחר בסין China Merchants Group History Museum, על ראש גבעה בחוף הים בווייבושאן, כחלק מאזור התעשייה ב-Shenzhen. המבנה עטוף הטרוורטין, מציין את יום השנה ה-150 של הלקוחה, התאחדות הסוחרים הסינית של הונג קונג, שנוסדה בשלהי שושלת צ'ינג בשנת 1872. האדריכלים יצרו קונספט מוזיאלי ייחודי: הגבעה כאתר התערוכה והעיר כתערוכה, תוך התייחסות לפארק וויבושאן כולו כנרטיב מרחבי אחד מאוחד.

 

 

בסוף שנות ה-70, סין שמה דגש על פיתוח כלכלי ושנזן הפכה לאזור שביטא זאת. התאחדות הסוחרים China Merchants לקחה חלק דומיננטי בהקמת אזור התעשייה Shekou בשנג'ן, בניית נמלים ומשיכת מקיעים זרים,  מה שהפך אותו לחלוץ ברפורמה הסינית והביא ל-40 שנות שגשוג כלכלי של סין. הכל החל למרגלות הגבעה, שם ניצב כעת מוזיאון הסוחרים.
המוזיאון מאחד יחד חמש רמות תצוגה שונות. הוא מציג את ההיסטוריה בת 150 השנים של קבוצת הסוחרים בסין, תוך שהוא ממסגר את הנופים הטבעיים והאורבניים שמסביב.
חזית המבנה מחופה בעיקר בטרוורטין לבן; מכיוון שחלקים מהמבנה משובצים בגבעה, הוא נראה כהרחבת נוף טבעית.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אדריכל: URBANUS
מיקום: Shekou, שנזן, סין
לקוח: China Merchants Real Estate Co. Ltd
צלם: TAL
תכנון: 2020-2022
שנת בנייה: 2021-2023
שטח האתר: 2,426 מ"ר
שטח קומה: 7,014 מ"ר
שטח נוף: 13,733 מ"ר

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
כפרים קדומים באיראן: אלף שנה בין הרים, מדבר וזיכרון היסטורי
אדריכלות
כפרים קדומים באיראן: אלף שנה בין הרים, מדבר וזיכרון היסטורי
  הכפר Abyaneh – הכפר האדום בעמק צר בהרי כרכאס, שוכן צפונית ל־Isfahan ו־70 ק"מ
תגובה למשבר האקלים: אדריכלות צפה בוייטנאם
אדריכלות
תגובה למשבר האקלים: אדריכלות צפה בוייטנאם
הפרויקט מבוסס על קונספט של “Seasonally Adaptive Architecture” – אדריכלות אדפטיבית עונתית – המציעה
קמפוס שהוא במה: Prestige University בהודו
אדריכלות
קמפוס שהוא במה: Prestige University בהודו
  המבנה, המתנשא לגובה 28 מטרים, מדורג באלכסון מהחזית הצפונית ויוצר רצף טרסות נגישות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.