ביתן אדריכלי הקרוי The Emerald Screen Pergola, נבנה בפארק האקולוגי בוגונג איילנד ב-Wuxi, סין.

 

 

 

 

למסדרונות כאלה משמעות רבה בתרות הסינית. הסטודיו הסיני Wutopia Lab עיצב את המבנה והמסדרון היוצא ממנו, בעיצוב אוורירי וקל משקל, במראה לבן דמוי ערפל, להבדיל מהמבנים אשר בגנים סיניים קלאסיים, העשויים מבמבוק או עץ, מורכבים ממסדרונות ללא גג, ביתנים וקירות ומכוסים בצמחים מטפסים. עיצוב זה לא רק יוצר מוקד חזותי, המשלב את הטבע עם המרחב, אלא גם מטפח פעילויות תרבותיות הקשורות לפרחים, מה שהופך אותו לסמל תרבותי משמעותי, שהונצח גם בציורים סיניים מסורתיים.
המעצבים שאבו השראה מהטיפולוגיה המסורתית הזו ושילבו אותה בחומרים מודרניים כמו רשת פלדה ויצרו צורות עכשוויות בהשראת הטבע.
את הסבכה הראשונה בנו המעצבים באי בוגונג והיא השתרעה על פני 1.2 ק"מ, מקושטת בוויסטריה ובורדים. האלמנטים המרכיבים את הסבכה, דינמיים ויכולים להיפתח ולהיסגר, לחפוף ואפילו להיעלם ולשנות את העיצוב המונוטוני של מסדרון שכיח. המשחק בין האור והצל, יוצר אווירה תוססת המזכירה ריקוד דרקון ומכאן השם "פרגולת מסך אמרלד דמוי דרקון נודד".

 

 

סבכת האזמרגד השקופה והלבנה, יחד עם ביתן הפרחים, מסמנת את השלב הראשון. בשלב השני, נראה צמחים מטפסים על המסדרון, כדי להפוך אותו למבנה ירוק. בשלב השלישי יפרחו פרחים בצבעים שונים של קיסוס, יסמין, ורדים, יערה וויסטריה והמבנה יתעורר לחיים.

תמונות: CreatAR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
מוזיאון שנחצב מן המדבר: מוזיאון הטבע החדש של Abu Dhabi
עיצוב, אופנה ומיתוג
מוזיאון שנחצב מן המדבר: מוזיאון הטבע החדש של Abu Dhabi
  על האי Saadiyat Island נחנך Natural History Museum Abu Dhabi, מוזיאון הטבע הגדול
התערוכה האינטראקטיבית בה הופכים הצופים לחלק מהיצירה
עיצוב, אופנה ומיתוג
התערוכה האינטראקטיבית בה הופכים הצופים לחלק מהיצירה
  צמד האדריכלים והצלמים הספרדים Anna Devís ו-Daniel Rueda מציגים ב-National Taiwan Science Education
סערה סביב התחרות למוזיאון הלאומי החדש של אקוודור
עיצוב, אופנה ומיתוג
סערה סביב התחרות למוזיאון הלאומי החדש של אקוודור
  בהמשך הוכרז שלב חדש שלא נכלל בתקנון המקורי: הרכב השופטים שונה, נוספה הצבעת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.