Quinta do Rei הוא בית פיסולי בן ארבע קומות, שעוצב על ידי הסטודיו הפורטוגזי Contaminar, הממוקם בנקודה הגבוהה ביותר של העיר הפורטוגזית ליריה, מצפון לליסבון.

 

הבית צופה אל הנוף, במבט של 360 מעלות. הבית מזכיר את אמירתו של לה קורבוזיה: "אדריכלות היא משחק מיומן, קפדני ומרהיב של כרכים מתחת לאור" (Vers une architecture, 1923).
פיתול הצורה הפיסולית מספקת פרטיות נוספת לדיירי הבית, שליטה ברמות אור השמש והתמצאות טובה יותר על הבית, לכל קומה יש גיאומטריה שונה עם פתחים ארוכים וחלונות העוברים בין כל סרט בטון.
מעטפת הבית עברה אפנון קפדני ומורכבת משמונה עשרה טבעות בטון בגובה של 35 ס"מ כולם, מה שמתאים לממד של שתי מדרגות המרוחקות 35 ס"מ זו מזו. בפנים הבית מקבץ קומות מקוטעות המעשירות את הקומפוזיציה המרחבית הפנימית הודות להכלאה של חללים, חלקם מחוברים ואחרים מקוטעים במרחב כדי לקבל עושר נפחי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית Made in Italy
+כתבות מומלצות
שימוש מחודש במבני תעשייה בחיפה / אדריכלית ד"ר עינת קליש רותם
אדריכלות
שימוש מחודש במבני תעשייה בחיפה / אדריכלית ד"ר עינת קליש רותם
בתמונה: בין שתי האסטרטגיות של ההתמודדות עם בניינים ומרקמים ישנים – שימור או הריסה
מאבק על “אואזיס”: עתידו של פסל סביבתי בבאר־שבע בסכנה
אדריכלות
מאבק על “אואזיס”: עתידו של פסל סביבתי בבאר־שבע בסכנה
  הפסל הסביבתי “פרק המגדלים” (אואזיס), יצירתו של ישראל הדני, עומד במרכז מחלוקת בין
האיש שהפך מערה בת 700 שנה לבית חלומות – וההשראה לעולמו של טולקין
אדריכלות
האיש שהפך מערה בת 700 שנה לבית חלומות – וההשראה לעולמו של טולקין
    הסיפור מתחיל דווקא ממשבר. בשנת 2007 אובחן אנג'לו עם Multiple Sclerosis, מחלה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.