מרכז מלאכת היד, נבנה בעבודת-יד מסורתית על ידי האדריכלים La Cabina de la Curiosidad, מקיטו שבאקוודור, בשיתוף פעולה הדוק עם קהילת Shalalá.

 

בעיירה אשר בלגונת Quilotoa באקוודור, בתוך מכתש וולקני, נבנה מבנה עם גג של סכך, כמרכז לקהילה והוא מסמל את הקשר שלה לאדמתה. הקהילה יחד עם Instituto Nacional de Patrimonio Cultural (INPC), פועלת לקידום תיירות בת קיימא באזור. הסטודיו האקוודורי, La Cabina, שעובד הרבה בתוך הנוף הטבעי של האנדים, עבד עם הקהילה המקומית כדי לשמר ולשדרג את טכניקות הבנייה המסורתיות במרכז התרבותי.
צ'אקי ואסי מתורגם ל"בית עשוי קש מהרצפה ועד הגג" בקיצ'ווה. הקשר של קהילות מקומיות עם האדמה שבה הן מתגוררות, היא במערכת יחסים הנקשרת תמיד למנהגים ולטקסים עתיקי יומין המכירים בארץ כחלק מזהותם. בעוד שאדריכלות עכשווית נותנת לעתים קרובות עדיפות לאובייקט האדריכלי בנפרד מההקשר הטבעי שלו, ההכרה והקבלה של האדריכלות העממית ומנהגיה יכולים להפוך לפעולה של התחדשות והכרה בנוף עצמו.
מלבד שיטות הבנייה המסורתיות, היה מאמץ לשלב את המבנה עם הטבע. המרכז מוקף במערכת אקוופוניקה המזינה את הצמחים והירקות החיצוניים והפנימיים, תוך לימוד הקהילה על חקלאות בת קיימא ופרקטיקות אקולוגיות קיימות. , יתרה מכך, במהלך הבנייה הושם דגש רב על שיתוף הקהילה. לתושבי הכפר הוטלו משימות מדי שבוע, מה שהפך את זה למאמץ קולקטיבי. כך, היא גם יצרה תחושת בעלות בקרב כולם כלפי המבנה.
מטרת הפרויקט הייתה לא רק לרומם ולחזק את הקהילה עם מבנה שיעניק להם יציבות כלכלית, אלא גם לייצג את מנהגי האנדים, במיוחד ההשקפה האנדית על הקוסמוס. קהילות אלו רואות את הטבעי, הבנוי והאנושי כמקושרים ותלויים זה בזה. השקפה כזו מולידה יראת כבוד הדדית כלפי הלא-אנושי, המשתקפת בפרקטיקות התרבותיות של הקהילות.

 

 

Name: Chaki Wasi, Shalalá community handicrafts centre
Location: Zumbahua, Pujilí, Cotopaxi, Ecuador
Year: 2024
Design team: La Cabina de la Curiosidad
Marie Combette, Daniel Moreno Flores, Samuel Dano, Marianne Letessier
Illustrations: Marie Combette, Sergio Calderon (Pinxcel), Oscar Velasco
Construction: Community of Shalalá + La Cabina de la Curiosidad
Structural consultant: Patricio Cevallos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית Made in Italy
+כתבות מומלצות
אנבידיה בחרה בקריית טבעון: קמפוס ענק חדש בהיקף של 160 אלף מ"ר
אדריכלות
אנבידיה בחרה בקריית טבעון: קמפוס ענק חדש בהיקף של 160 אלף מ"ר
  על פי התכנון, עבודות הפיתוח והבנייה צפויות להתחיל בשנת 2027, כאשר האכלוס הראשוני
בתים קטנים ב-150 אלף ש"ח ויש בהם גם ג'קוזי
אדריכלות
בתים קטנים ב-150 אלף ש"ח ויש בהם גם ג'קוזי
  בשנת 2014, פרייט קאלאס הקים את Iglucraft במטרה להחיות את המבנים המסורתיים בעלי
תשע מכולות יצרו בית אחד עם הרבה אמנות
אדריכלות
תשע מכולות יצרו בית אחד עם הרבה אמנות
  יחד עם האדריכל Stephen Bender הם ערמו את תשע המכולות אחת אחת, כמו