הסטודיו האמריקאי Steven Holl Architects השלים את בניית Meander (בתרגום חופשי: מפותל), פרויקט דיור בהלסינקי, פינלנד, בשטח של 7,500 מ"ר והכולל 115 דירות ייחודיות. למבנה הבטון צורה מתפתלת, שממסגרת גנים וממקסמת את הנוף שמסביב. משרד האדריכלים המקומי היה ARK-house Arkkitehdit והיזם Newil&Bau.

 

צורת הבניין נועדה להתפתל סביב גנים כמו נהר וזה מה שהקנה את שם הפרויקט. לצד 115 הבתים, יש במבנה מרתף יינות, ספא, קולנוע עם 12 מושבים, סטודיו ליוגה, חללי אירועים משותפים ופינות עבודה. האדריכלים עבדו על הפרויקט מאז 2006 כאשר הסטודיו זכה בו בתחרות בינלאומית.
התוכנית המעוקלת של המבנה, ממסגרת סדרה של אזורים חיצוניים פתוחים, שהסטודיו מיקם באופן אסטרטגי כדי שהתושבים יוכלו ליהנות מהשמש לאורך כל היום. הדירות משתרעות על פני שמונה קומות ונגישות משלוש לובאים שונים. זיגוג עוטף את החלק החיצוני וממקסם את האור הטבעי לכל אורכו. הדירה הקטנה ביותר היא בגודל 22.5 מ"ר ואילו הגדולה ביותר מקיפה 218.5 מ"ר.
Meander הוא לא הפרויקט הראשון של סטיבן הול בפינלנד, הוא חתום גם על מוזיאון קיאסמה לאמנות עכשווית, אותו תכנן ב-1998.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
קנגו קומה הפך אתר תעשייתי מנוכר, לפארק עירוני אמנותי ב-Hangzhou
מגורים
קנגו קומה הפך אתר תעשייתי מנוכר, לפארק עירוני אמנותי ב-Hangzhou
  לב הפרויקט הוא קירוי קליל דמוי רשת – “ענן” עשוי כריות ETFE מודפסות
קנגו קומה עיצב את מוזיאון הקרמיקה בסין, כהר קרמי
מגורים
קנגו קומה עיצב את מוזיאון הקרמיקה בסין, כהר קרמי
  המבנה, המעוצב כ”הר קרמי”, שואב השראה מהר שושאן הסמוך ומהתנור המסורתי מסוג “דרקון”
קומפלקס מגורים ומשרדים בפוקט: קהילה תלת־ממדית בלב הטבע הטרופי
מגורים
קומפלקס מגורים ומשרדים בפוקט: קהילה תלת־ממדית בלב הטבע הטרופי
  הקונספט נשען על רעיונות של סימביוזה והיברידיות: שילוב הדוק בין מבנים לצמחייה, ותמהיל

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.