היזם Halim Zukic, החל להכשיר שטח אדמה בן 70 דונם, שרכש ליד עיר הולדתו ויסוקו, בבוסניה והרצגובינה, כדי לבנות עליו מתחם נופש. כאשר עמד על גבעה והתבונן בדפוסים הפתלתלים שהטביעו גלגלי הטרקטורים הפועלים בשטח, אלה הזכירו לו את הציור המפורסם "ליל כוכבים Starry Night" של וינסנט ואן גוך. הרעיון שעלה במוחו באותו רגע, בשנת 2018, מתממש עתה ויוצא לפועל עם בניית Starry Night Retreat, בית הארחה בצורת הציור האייקוני של ון גוך ושאמור להיפתח במאי 2025.

 

 

שני תריסר גננים עמלו במשך שנים, כדי לשכפל על הקרקע את היצירה האייקונית, משנת 1889. הם נטעו בחלקת הקרקע של Zukic, אלפי עצים ויצרו 13 אגמים באמצעות נחלים טבעיים ובעיקר, נטעו 130,000 שיחי לבנדר, בשישה גוונים שונים, שתולים בצורת ספירלה, כדי לחקות את הציור האיקוני. עשבי תיבול ארומטיים ומרפאים אחרים – כמו מרווה, אכינצאה, לענה וקמומיל, משלימים את הלבנדר ויחד, הם מדמים משיכות מכחול על פני האדמה המשמשת כקנבס לציור. "הצבעים שלנו היו צמחים, בעיקר לבנדר, שהושלמו על ידי מגוון רחב של עשבי תיבול ארומטיים, מרפא וקולינריים", נכתב בתיאור הפרויקט "בכל האתר, אין אף קו ישר אחד."
השתילה אינה עוקבת אחר הציור במדוייק ולא אחר סכמת עיצוב ספציפית, אלא מתפתחת ספונטנית, תוך הקפדה על השארת הנוף הקיים ללא פגיעה בו ובטבע.

Photo: Almin Tabak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
פורדלנדיה: החלום האוטופי של הנרי פורד שנבלע בג׳ונגל
מקומות
פורדלנדיה: החלום האוטופי של הנרי פורד שנבלע בג׳ונגל
  בשנת 1927 יצא Henry Ford, מייסד יצרנית הרכב פורד וחלוץ חזון המכונית לכל
האגדה הנוצצת של מלכת איראן – והסוף הכואב
מקומות
האגדה הנוצצת של מלכת איראן – והסוף הכואב
  חתונת החלומות הפכה לאירוע בלתי נשכח: בית האופנה Dior יצר עבורה שמלה מפוארת
בית בהודו מגדיר מחדש יוקרה בעידן האקלים
מקומות
בית בהודו מגדיר מחדש יוקרה בעידן האקלים
  הפרויקט ממוקם על מגרש פינתי החשוף לשלושה רחובות ולפארק ציבורי ממערב, ומציב אתגר

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.