אנשי מערכת החינוך, אדריכלים ומעצבי פנים, השתתפו בערב מיוחד של השקת ספרו של אדריכל גדעון פובזנר "הצורה והתוכן: תכנון מבני חינוך וציבור", אשר התקיים במוזיאון תל-אביב. ההרצאות שניתנו בערב זה, עסקו במימשק שבין הפדגוגיה לאדריכלות והקשר בין התכנון האדריכלי למערך ולמהלך החינוכי.

 

 

 

ההרצאות

דברי פתיחה. גיורא אוריין, מו"ל

 

 

“חינוך, מרחב ומה שביניהם”: הקשר בין מבנה בית הספר לפסיכו פדגוגיה ולמשנה החינוכית.
הגב’ ליאורה ולר MA, מנהלת ביה”ס “גוונים” לחינוך מיוחד, במודיעין, ניהול מערכות חינוך ואומנות, מומחית בתחום החינוך המיוחד

 

 

“עיצוב מכיל – עושים מקום לכולם”: כיצד ניתן לתכנן ולעצב מבני חינוך הרואים במגוון נכס.
הגב’ ורד רקנטי, מנהלת מערך הפיתוח של בתי הספר והגנים המכילים מטעם עמותת אינקלו, מומחית בפיתוח מערכות חינוך חדשניות, המחברות בין עולם החינוך והעיצוב. מלווה אדריכלים ומעצבים בתכנון מבני חינוך.

״צורה, תוכן ופדגוגיה בעולם משתנה״.
גב׳ גילה בן הר, לשעבר: מורה בביה״ס הייחודי נוף ים באשקלון. מנהלת מחלקת החינוך בזכרון יעקב. ראשת מינהל החינוך, התרבות והספורט בתל אביב-יפו. מנכ״לית המרכז לטכנולוגיה חינוכית (מטח). מנהלת היחידה לחדשנות ודיגיטציה בקרן מנדל.

 

 

"הצורה והתוכן" – אדריכל גדעון פובזנר
"לאחר שנים רבות של תכנון מבני חינוך וציבור בישראל וכמי שכמאה אלף תלמידים יוצאים בכל בוקר ללמוד בבתי־הספר שהוא תכנן, חשתי צורך ואפילו חובה, להציג את עבודותי לציבור", אמר אדריכל פובזנר "לא במקרה בחרתי בכותרת 'הצורה והתוכן', פרשנות מסוימת ל-'form follows function' של לואיס סאליבן. זאת סיסמא שנזנחה בשנים האחרונות והוחלפה, במידה רבה, במה שאפשר לכנות 'הצורה בעקבות הצורה'. התוכן הוא לא רק פונקציה, במובן הטכני של תפקוד הפרויקט, אלא מהות הפרויקט על כל מרכיביו, מיעילות התפקוד ועד לרקע הרעיוני הסביבתי והתרבותי שבתוכו נוצר".

 

 

 

לקריאת הספר במהדורה הדיגיטלית – בחינם – הקליקו על התמונה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
הושלמה הקמת משרדי חברת Final! בעיצוב ורד גינדי
עיצוב פנים ישראלי
הושלמה הקמת משרדי חברת Final! בעיצוב ורד גינדי
  השילוב בין גימורים גולמיים לבין חמימות של עץ טבעי ורצפות פרקט יוצר איזון
בית יוקרה על המים במחיר של ספל בירה 
עיצוב פנים ישראלי
בית יוקרה על המים במחיר של ספל בירה 
  הבית הצף, בשם Vuurland ומוכר גם כ־thisonefloats, נולד מתוך ספינת משא בלגית משנות
בית ששט בין נופים: הזוג שבחר להחליף קירות במרחבי הטבע
עיצוב פנים ישראלי
בית ששט בין נופים: הזוג שבחר להחליף קירות במרחבי הטבע
  הזוג, שהכיר במהלך לימודיהם בלידס, חלק אהבה משותפת לטיולים והרפתקאות. לאחר חמש שנים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.