הבית תוכנן על ידי אדריכל סנאן עבד אלקאדר, עבור אמנית ומשפחתה, בעקבות תהליך תכנוני השואף למצב את הפרוגרמה הדרושה להם, באופן שעונה על דינמיקת חייהם, ברמה החברתית, כלכלית וסביבתית, במורכבות ארכיטקטונית ואסתטית (חומרית, טכנולוגית קומפוזיטורית), ואשר תייצג את תדמיתם.

 

הכוונה היתה לבנות שלד בטון חשוף ומסותת, שלא כמו בוילה, אשר מבטא באופן ביקורתי ומופגן את "האמת של שיטת הבניה – הרעועה – המקומית הכלכלית כיום".
זו היא קוביה שפוצלה לשתי מסות וחצר ביניהן, המשמשת את המשפחה לחיים בלתי-פורמליים בחוץ, תוך שמירה על אינטימיות. המסות מתפקדות כאגפים, כשהראשון ביניהם מכיל את יחידת האורחים כשמעליה נמצאים חדרי שינה, והוא נטוע במדרון האדמה. האגף מתחבר במעברים/גשרים המרחפים וחוצים את החצר לרוחבה ומגיעים לאגף הסלון, המטבח וחדר האוכל, מעל סטודיו הפיסול של האמנית. אלו פונים בהתייחסות מיוחדת לנוף הנשקף מתוכם בשפע, ומעניק לכל חלל בתוך השלד את איכויות השימוש בזמן, מהזריחה לשקיעה ומה שביניהם.

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
פניו של גאודי מפוסלות בחזית הסגרדה פמיליה
אדריכלות
פניו של גאודי מפוסלות בחזית הסגרדה פמיליה
  סוביראקס לא הסתפק בפיסול הדמויות המקראיות בלבד. כחלק ממחוות ההוקרה שלו לאדריכל הדגול
ביתן הזכוכית של M Space בבנגקוק: אולם מדיטציה עירוני זוהר בלב הגן
אדריכלות
ביתן הזכוכית של M Space בבנגקוק: אולם מדיטציה עירוני זוהר בלב הגן
  הביתן ניצב מעל בריכת השתקפות רדודה ומוקף צמחייה ומגדלי זכוכית כהים. ציר המבנה
בית אבן מהמאה ה-18 זוכה לחיים חדשים בלב קטלוניה
אדריכלות
בית אבן מהמאה ה-18 זוכה לחיים חדשים בלב קטלוניה
  בין בתי האבן הצפופים של Rabós, כפר קטן השוכן במורדות גבעות Alt Empordà

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.