הבית תוכנן על ידי אדריכל סנאן עבד אלקאדר, עבור אמנית ומשפחתה, בעקבות תהליך תכנוני השואף למצב את הפרוגרמה הדרושה להם, באופן שעונה על דינמיקת חייהם, ברמה החברתית, כלכלית וסביבתית, במורכבות ארכיטקטונית ואסתטית (חומרית, טכנולוגית קומפוזיטורית), ואשר תייצג את תדמיתם.

 

הכוונה היתה לבנות שלד בטון חשוף ומסותת, שלא כמו בוילה, אשר מבטא באופן ביקורתי ומופגן את "האמת של שיטת הבניה – הרעועה – המקומית הכלכלית כיום".
זו היא קוביה שפוצלה לשתי מסות וחצר ביניהן, המשמשת את המשפחה לחיים בלתי-פורמליים בחוץ, תוך שמירה על אינטימיות. המסות מתפקדות כאגפים, כשהראשון ביניהם מכיל את יחידת האורחים כשמעליה נמצאים חדרי שינה, והוא נטוע במדרון האדמה. האגף מתחבר במעברים/גשרים המרחפים וחוצים את החצר לרוחבה ומגיעים לאגף הסלון, המטבח וחדר האוכל, מעל סטודיו הפיסול של האמנית. אלו פונים בהתייחסות מיוחדת לנוף הנשקף מתוכם בשפע, ומעניק לכל חלל בתוך השלד את איכויות השימוש בזמן, מהזריחה לשקיעה ומה שביניהם.

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
דיר החזירים ישן הפך לבית קיץ קטן עם נשמה גדולה
אדריכלות
דיר החזירים ישן הפך לבית קיץ קטן עם נשמה גדולה
  האדריכלית, בת האזור בעצמה, התבקשה בתחילה לתכנן חלון גדול לחלל המרכזי. אך ככל
4×4 House: המגדל הצנוע של Tadao Ando שהפך לאייקון אדריכלי
אדריכלות
4×4 House: המגדל הצנוע של Tadao Ando שהפך לאייקון אדריכלי
  הבית, שתוכנן על ידי האדריכל היפני Tadao Ando, ניצב על רצועת קרקע צרה
בית למריה: כשאדריכלות הופכת למעשה של חמלה
אדריכלות
בית למריה: כשאדריכלות הופכת למעשה של חמלה
  הפרויקט החל כמעט ללא תקציב, תוך הסתמכות על תרומות, מימון המונים, חומרים שנתרמו

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.