על חצי אי שנכבש בעבר והפך לבסיס צבאי של ארצות הברית, מול פנמה סיטי, מתנשא מוזיאון המגוון הביולוגי החדש Biomuseo in Panama, שמטרתו להסביר את ההיסטוריה האקולוגית והגיאולוגית העשירה של מצר פנמה. על עיצובו הצבעוני יוצא הדופן, אחראי Frank Gehry - חללים מפוזרים באתר בכאוס לכאורה ונראים כמו חפצים שהים החזיר לחוף. גג מרחף מעל ויוצר אוריגמי מורכב של משטחים בצבעים עזים.

 

המוזיאון הביולוגי, המשתרע על פני 4,000 מ"ר, נפרש הן בתוך המבנה והן מחוצה לו, משלב את הסביבה סביב. הפרויקט מורכב משלושה חלקים עיקריים: המבנה עצמו, תערוכה מעוצבת ופארק בוטני מסביב, שהוא הרחבה של המסלול הדידקטי. הכל מתכנס, עם זאת, בלב הבניין, אטריום מרכזי שטוף באור טבעי, שאליו מתחברים כל שאר החללים המרכיבים את התוכנית הכללית – בית קפה, חנות, גלריות לתערוכות קבועות וזמניות וכן הלאה – מפוזרים באתר בכאוס לכאורה ונראים כמו חפצים שהים החזיר לחוף. גג מרחף מעל ויוצר אוריגמי מורכב של משטחים בצבעים עזים – כחול, אדום, צהוב, ירוק, כתום – מעוררים את הניגודים החזקים האופייניים למערכות האקולוגיות הטרופיות של המדינה.
העיצוב הצבעוני נועד לייצג את גוש היבשה הצר המכונה כיום פנמה, העולה מהים. פארק בוטני בן 2.4 דונם מקיף את הבניין ומארח סדרה של תערוכות חוץ.
גרי, הידוע בעיקר בזכות מבני התרבות הפיסוליים שלו, כמו אולם הקונצרטים של וולט דיסני בלוס אנג'לס ומוזיאון גוגנהיים בילבאו בספרד, יצר אטריום ציבורי חיצוני בקומה הראשונה כמרכז העיצוב.
אטריום זה מכוסה בסדרה של חופות מתכת זוויתיות, בעלות צורות שונות וצבועות בצבעים בהירים.
"החופות מזכירות סגנון מקומי של גגות פח ומבנים צבעוניים, לבניית בית הגידול הנאוטרופי המרהיב של פנמה ובמקביל מציעות הגנה מפני גשמי הרוח התכופים באזור", אומרים במוזיאון. "קומת האטריום מציעה נופים נרחבים לתעלה ולפנמה סיטי."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sketch Sketches

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
מתחם המגורים La Vallée Verte של MVRDV שופע צמחייה ונוף ירוק
יעדים
מתחם המגורים La Vallée Verte של MVRDV שופע צמחייה ונוף ירוק
  בשנים האחרונות עוברת הגדה הימנית של נהר Garonne ב־Bordeaux תהליך התחדשות עירונית רחב
הנוף, האור והמים הם המרכיבים המרכזיים של אדריכלות הבית
יעדים
הנוף, האור והמים הם המרכיבים המרכזיים של אדריכלות הבית
  על המדרונות הירוקים של החוף המזרחי של Garda Lake ניצבת Villa Dellago –
הבית שצומחים בו עצים כמו נווה מדבר בלב העיר
יעדים
הבית שצומחים בו עצים כמו נווה מדבר בלב העיר
  בעיר החוף Vung Tau, שבה האקלים הטרופי והצפיפות העירונית מכתיבים את תנאי החיים,

2 תגובות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.