בניין המגורים ומסחר Haus Balma, תוכנן על ידי Kengo Kuma Architects, ב-Vals, למרגלות הרי Graubünden, עבור Truffer AG המייצרת לוחות אבן קוורציט מעובדים מהאזור. זו אבן המשמשת אדריכלים רבים בריצוף וקירוי, כמו פיטר זומתור, נורמן פוסטר ופיליפ סטארק. הצלם Paul Clemence מתעד את המבנה, אשר מעניק לסביבתו ההררית פרשנות שובבה לקשר בין אדריכלות מקומית למודרניות.

 

"אחד מעקרונות הפילוסופיה שלנו הוא ליצור הרמוניה בין אדריכלות, טבע וסביבה. לכן, בתחילת פרויקט, אנו תמיד חוקרים באופן יסודי את תנאי המקום, ההיסטוריה המיוחדת והמסורת של מקום. כדי להגיע לעיצוב האדריכלי ולצורה שתקשור את כל הדברים האלה יחד ואז מנסים להגיע לאיזון הנכון", אומרים האדריכלים.
צורת המבנה מזכירה פגודה, השואבת השראה מהתכונות הגיאומטריות של משולש. האבנים לאורך החזית נראות מרחפות ויוצרות דיאלוג בין הכבדות והקלילות של החומר הטבעי. למעשה, ישנם 882 לוחות אבן, עם למעלה מ-5,000 נקודות חיבור שנוצרו בעזרת מהדקים מדויקים המשולבים באבן ובעץ. יתר על כן, החופה חסרת המשקל משתרעת סביב הבניין, נותנת כבוד לאומנות המופתית של הוואלים והאזור בכללותו.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בין שקט לביקורת: מבט על עבודתו של Smiljan Radić, זוכה פרס פריצקר 2026
מגורים
בין שקט לביקורת: מבט על עבודתו של Smiljan Radić, זוכה פרס פריצקר 2026
  אחת העבודות המרכזיות להבנת גישתו היא Serpentine Pavilion 2014, שתוכנן עבור Serpentine Galleries.
מסעדה קומפקטית מעץ נדחקה במרווח צר בין בתי טוקיו
מגורים
מסעדה קומפקטית מעץ נדחקה במרווח צר בין בתי טוקיו
המבנה ממוקם בין בניינים קיימים ומשתלב בקו הרחוב באמצעות חזית עץ ארז אנכית, המעניקה
שיקום עדין בלב הנוף: פרויקט ההתחדשות של La Artejuela בספרד
מגורים
שיקום עדין בלב הנוף: פרויקט ההתחדשות של La Artejuela בספרד
הפרויקט מבוסס על השימושים ההיסטוריים של התושבים והמבקרים, ומתמקד בשיפור חוויית ההליכה והשהייה במרחב

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.