תחנת הרכבת התחתית, היא צומת מרחבי חשוב של העיר. המוני אנשים עוברים דרך חללים תת קרקעיים, בדרכם מהבית לעבודה, לבילוי, לקניות. האדריכלים התייחסו לחלל הזה בצורה תיאטרלית, כמו תיאטרון, שבו סיפורים מתפתחים ללא הרף.

האדריכלים הגדירו את המרחב הזה לא רק כצומת תחבורה, אלא גם צומת עם קשרים והתנגשויות שונות בין אנשים וסצנות וכתוצאה מכך סיפורים חדשים ותרבויות חדשות שנוצרות.
הלבנים האדומות נבחרו כאלמנטים מקומיים למאפיינים של המפרץ מולו העיר יושבת, כך גם צורתו עם גלים. אלה לא לבנים אדומות מסורתיות של בתים עתיקים אלא סוג חדש של בטון גולמי אדום.
בהם קבועות המסכות המפוסלות של האמנית סו וו. תושבי העיר נתקלים זה בזה מדי יום במסעותיהם, חולפים זה על פני זה. במרחבי הרכבת התחתית והאוטובוסים, פניו של כל אדם הם של אינדיבידואל יחיד, אותנטי אך גם רושם מטושטש של הקולקטיב. המסכות משקפות את הקשר העדין בין הקולקטיב והפרט.

שיאמן, סין
אדריכלים: ATENO
שטח: 471 מ"ר
שָׁנָה: 2023
צילומים: Sicong Sui
אדריכלים מובילים: Troy Sun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית Made in Italy
+כתבות מומלצות
מוזיאון הטבע של Chengdu צמח מתוך ההרים שמקיפים את העיר
עיצוב, אופנה ומיתוג
מוזיאון הטבע של Chengdu צמח מתוך ההרים שמקיפים את העיר
  בלב העיר Chengdu שבסין ניצב Chengdu Natural History Museum, שתוכנן על ידי Pelli
בית הזכוכית Casa de Vidro של האדריכלית Lina Bo Bardi
עיצוב, אופנה ומיתוג
בית הזכוכית Casa de Vidro של האדריכלית Lina Bo Bardi
  בלב הצמחייה העבותה של Mata Atlântica, בשכונת Morumbi ב־São Paulo, ניצב Casa de
וילה של שקט על חוף קדיס שבאנדלוסיה, ספרד
עיצוב, אופנה ומיתוג
וילה של שקט על חוף קדיס שבאנדלוסיה, ספרד
  הבית מורכב משני אגפים מחופים בטיח סיד בגוון חולי, המחוברים באמצעות חלל מרכזי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.