תחנת הרכבת התחתית, היא צומת מרחבי חשוב של העיר. המוני אנשים עוברים דרך חללים תת קרקעיים, בדרכם מהבית לעבודה, לבילוי, לקניות. האדריכלים התייחסו לחלל הזה בצורה תיאטרלית, כמו תיאטרון, שבו סיפורים מתפתחים ללא הרף.

האדריכלים הגדירו את המרחב הזה לא רק כצומת תחבורה, אלא גם צומת עם קשרים והתנגשויות שונות בין אנשים וסצנות וכתוצאה מכך סיפורים חדשים ותרבויות חדשות שנוצרות.
הלבנים האדומות נבחרו כאלמנטים מקומיים למאפיינים של המפרץ מולו העיר יושבת, כך גם צורתו עם גלים. אלה לא לבנים אדומות מסורתיות של בתים עתיקים אלא סוג חדש של בטון גולמי אדום.
בהם קבועות המסכות המפוסלות של האמנית סו וו. תושבי העיר נתקלים זה בזה מדי יום במסעותיהם, חולפים זה על פני זה. במרחבי הרכבת התחתית והאוטובוסים, פניו של כל אדם הם של אינדיבידואל יחיד, אותנטי אך גם רושם מטושטש של הקולקטיב. המסכות משקפות את הקשר העדין בין הקולקטיב והפרט.

שיאמן, סין
אדריכלים: ATENO
שטח: 471 מ"ר
שָׁנָה: 2023
צילומים: Sicong Sui
אדריכלים מובילים: Troy Sun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית Made in Italy
+כתבות מומלצות
בית עירוני יפני מסורתי, הפך למרחב עבודה מודרני וגמיש
עיצוב, אופנה ומיתוג
בית עירוני יפני מסורתי, הפך למרחב עבודה מודרני וגמיש
  הבניין נשען על מודל ה־מאצ'יה – בית עירוני יפני מסורתי המשלב מגורים ועבודה
בית קפה קטן מתבלט בחזית אדומה, בוייטנאם
עיצוב, אופנה ומיתוג
בית קפה קטן מתבלט בחזית אדומה, בוייטנאם
  היא מעוצבת כצורה רציפה דמוית יד בעלת קצוות רכים, ויוצרת ניגוד חזותי ברור
המבנה בנמל מזכיר את המבצר ההיסטורי של ניו-יורק
עיצוב, אופנה ומיתוג
המבנה בנמל מזכיר את המבצר ההיסטורי של ניו-יורק
  בכיכר הכניסה שלו, קמרונות עצומים אוספים את הציבור מתחת לחופת בטון שמתנהגת כמעט

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.