תחנת הרכבת התחתית, היא צומת מרחבי חשוב של העיר. המוני אנשים עוברים דרך חללים תת קרקעיים, בדרכם מהבית לעבודה, לבילוי, לקניות. האדריכלים התייחסו לחלל הזה בצורה תיאטרלית, כמו תיאטרון, שבו סיפורים מתפתחים ללא הרף.

האדריכלים הגדירו את המרחב הזה לא רק כצומת תחבורה, אלא גם צומת עם קשרים והתנגשויות שונות בין אנשים וסצנות וכתוצאה מכך סיפורים חדשים ותרבויות חדשות שנוצרות.
הלבנים האדומות נבחרו כאלמנטים מקומיים למאפיינים של המפרץ מולו העיר יושבת, כך גם צורתו עם גלים. אלה לא לבנים אדומות מסורתיות של בתים עתיקים אלא סוג חדש של בטון גולמי אדום.
בהם קבועות המסכות המפוסלות של האמנית סו וו. תושבי העיר נתקלים זה בזה מדי יום במסעותיהם, חולפים זה על פני זה. במרחבי הרכבת התחתית והאוטובוסים, פניו של כל אדם הם של אינדיבידואל יחיד, אותנטי אך גם רושם מטושטש של הקולקטיב. המסכות משקפות את הקשר העדין בין הקולקטיב והפרט.

שיאמן, סין
אדריכלים: ATENO
שטח: 471 מ"ר
שָׁנָה: 2023
צילומים: Sicong Sui
אדריכלים מובילים: Troy Sun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית Made in Italy
+כתבות מומלצות
משנות ה 80 להיום: בית עכשווי, חם ומדוייק
עיצוב, אופנה ומיתוג
משנות ה 80 להיום: בית עכשווי, חם ומדוייק
קומת הכניסה תוכננה כחלל פתוח ורחב ידיים, שבו הסלון, המטבח ופינת האוכל מתקיימים יחד
הבית של הנביא ישעיהו, במפלי הניאגרה
עיצוב, אופנה ומיתוג
הבית של הנביא ישעיהו, במפלי הניאגרה
רוברטסון, שקרא לעצמו הנביא ישעיהו, בילה שנים בציור צורות מורכבות עם סמלים, כולל כוכבים,
פנטהאוז מודרני המשקיף על קזבלנקה
עיצוב, אופנה ומיתוג
פנטהאוז מודרני המשקיף על קזבלנקה
  בפנים, האווירה רגועה וזוהרת, מועצמת על ידי ריצוף עץ מלא צבוע לבן שלוכד

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.