תחנת הכוח "אשלים", שהושקה בשנת 2019 (תכנון אדריכלי: צבי מוססקו אדריכלים), היא תחנת כוח סולארית הממוקמת בנגב, דרומית לבאר שבע. התחנה מתפרסת על פני 10,000 דונם והיא משתמשת ב-56,000 פאנלים סולאריים, הנקראים הליוסטטים, המסודרים סביב מגדל, כדי להחזיר את קרני השמש אל הפסגה. ההליוסטטים, הנשלטים על ידי מחשב, עוקבים אחר השמש במהלך היום. גובהה 260 מטר, כך שהיא תחנת הכוח הסולארית הגבוהה בעולם.

תחנת הכוח משלבת אנרגיה סולארית תרמית ופוטו-וולטאית עם גז טבעי ומפיקה 320 שעות גיגה-וואט של אנרגיה בשנה. במילים אחרות, המערכת יכולה לספק אנרגיה ל-120,000 בתים, כחמישה אחוזים מהבתים בישראל.
לצד יתרונותיה, היא יקרה את מחירי החשמל בארץ ב-2%, נבדקת כיום הטענה כלפיה של פגיעה בבעלי הכנף וכן, התושבים באזור אשלים והנהגים בכביש 40 מתלוננים על נזק נופי וסנוור מהמגדל בכל שעות היום.

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
מדיר כבשים לבית חלומות: כך הפך מבנה חקלאי נשכח לבית בנוף
אדריכלות ישראלית
מדיר כבשים לבית חלומות: כך הפך מבנה חקלאי נשכח לבית בנוף
  משרד האדריכלים הספרדי Ábaton בחר שלא למחוק את עברו של המבנה אלא להקשיב
בית הבועה האחרון של אמריקה מוצע למכירה בכ-2 מיליון דולר
אדריכלות ישראלית
בית הבועה האחרון של אמריקה מוצע למכירה בכ-2 מיליון דולר
  הנכס, שמחירו המבוקש עומד על 1.95 מיליון דולר, אינו רק בית מגורים אלא
לא עוד חשיפה. השפעה אמיתית שלכם בענף האדריכלות והעיצוב
אדריכלות ישראלית
לא עוד חשיפה. השפעה אמיתית שלכם בענף האדריכלות והעיצוב
במשך כ־45 שנה מלווה d+a דומוס את קהילת האדריכלים, מעצבי הפנים, היזמים, המתכננים ומקבלי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.