משרדה של האדריכלית Amanda Levete מלונדון, AL_A, השלים בניית גורד שחקים מעורב בבנגקוק, בגני השגרירות הבריטית לשעבר, עורק מסחרי ראשי בעיר.

 

כ-140 אלף מ"ר ב-37 קומות, המגדל האסימטרי כולל מלון חמישה כוכבים, פארק הייאט ומרכז קניות בפודיום שמתחתיו.
החזיתות לבושות עם 300,000 אריחי אלומיניום, בהשראת דפוסי אומנות תאילנדית מסורתית. חפיפה של אלמנטים ממתכת על העור, יוצר משחק של אורות וצל באפקט moiré. עיצוב החזית בסגנון מסורתי עם טכנולוגיות עיצוב דיגיטליות, כשמשטחי האלומיניום משקפים הן את הכאוס של העיר והן את השמים שמעליהם. יצירת דפוס דינמי המגיב לתנאים חיצוניים.
המלון והקניון מחוברים יחד בצורת לולאה מתמשכת, כדי למזג אינטואיטיבית בין המסד לבין המגדל. ההמשכיות של קו המגדל נראית כמצמצמת את נפח המסה של המסד, ויוצרת מבנה לא סימטרי בכל הממדים.
הפתיחות של הצורה מחבקת את העיר ומציבה הדדיות, עם סדרה של טרסות בחוץ ומרפסות, כדי לראות ולהיראות. הצורה המורמת העולה עוטפת סביב שתי בארות אור אנכיות, פותחת חללים פנימיים וחושפת טרסות מדורגות, ומפרידה בין תפקידי המלון: חדרי האורחים פונים לגנים של Lai Nert Park, ואילו בר המלון, הטרקלין והקבלה, פונים למרכז העיר.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.ala.uk.com/projects/central-embassy

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
כך הפך בית משנות ה־30 במדריד למניפסט של עיצוב נועז
אדריכלות
כך הפך בית משנות ה־30 במדריד למניפסט של עיצוב נועז
  בעידן שבו רבים מחללי המגורים מאמצים מינימליזם כמעט מדיטטיבי – גוונים ניטרליים, קווים
מפעל מברשות ישן הפך למלון בוטיק יוצא דופן
אדריכלות
מפעל מברשות ישן הפך למלון בוטיק יוצא דופן
  יש מלונות שמציגים עיצוב ויש מקומות שבהם העיצוב עצמו הוא החוויה – Jonojé,
הבית שנולד מתוך חורבה על גדת הנהר
אדריכלות
הבית שנולד מתוך חורבה על גדת הנהר
  יש בתים שנבנים מאפס, ויש בתים שנולדים מתוך הזיכרון. Stone and Water (Piedra

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.