BIG - Bjarke Ingels Group זוכה בתחרות הבינלאומית לעיצוב מוזיאון הטבע Hungarian Natural History Museum in Debrecen, העיר השנייה בגודלה בהונגריה. המוזיאון, ששטחו 23,000 מ"ר, מעוצב כשלישייה של סרטים חופפים, העולים מקרקעית יער היסטורי וגדול ויוצרים מבנה מפוסל. מבנה העץ שקוע חלקית בשטח, עולה באופן אורגני מקרקעית היער ומתמוסס לתוך הפארק שמסביב.

 

המוזיאון עוצב בשיתוף פעולה עם Vikár és Lukács Építész Stúdió, Museum Studio ו-TYPSA, עבור החזון של הממשלה להפוך את דברצן למרכז אזורי לחינוך ותרבות עד 2030.
המבקרים ניכנסים למוזיאון דרך שבילי יער מפותלים וכיכרות פתוחות. רחבת הכניסה הדרומית מעגנת את הפרויקט, משמשת מרחב ציבורי תוסס לאירועים קהילתיים. בפנים, אולם קבלת פנים מרכזי מחבר בין חמש גלריות קבועות ואגף תערוכות זמני, הכל מסודר בפריסה רדיאלית. מעל, ספרייה ומסעדה מציעות נוף אל חופת היער, בעוד שמרכז למידה תת קרקעי מארח מעבדות מחקר, סדנאות ואזורי משחק לסטודנטים ולמשפחות. הגגות הירוקים של המוזיאון, הנטועים בזני צמחיה מקומיים, מספקים בתי גידול לצומח ובעלי חיים מקומיים, מאריכים את הפארק על פני השטח של הבניין ומחזקים את המשימה האקולוגית שלו.
"ראינו בעיני רוחנו את מוזיאון הטבע כחלק מסביבתו", מסבירים ב-BIG.

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
כפר אנכי בג’ונגל: Babel בטולום מגדיר מחדש מגורים בני־קיימא
חדשות
כפר אנכי בג’ונגל: Babel בטולום מגדיר מחדש מגורים בני־קיימא
  הפרויקט כולל 59 יחידות על שטח של כ־6,200 מ"ר, ומאורגן סביב מגדל מרכזי
פשטות עם עומק חושי בבית ביוקטן, מקסיקו
חדשות
פשטות עם עומק חושי בבית ביוקטן, מקסיקו
  מאחורי חזית מאופקת, מתגלה פטיו מרכזי המשמש כגרעין האקלימי והמרחבי של הבית. חלל
מחול אדריכלי על גדות הנהר: בית האופרה הגדול של שנגחאי מתקרב לסיום
חדשות
מחול אדריכלי על גדות הנהר: בית האופרה הגדול של שנגחאי מתקרב לסיום
  על גדות נהר Huangpu River, בלב מהלך עירוני שאפתני, הולך ונשלם אחד מפרויקטי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.