קל להטיף על מיחזור, אבל עם כמות האשפה ההולכת וגדלה שנזרקת מדי יום, עלינו להמציא דרכים גאוניות בכדי להילחם בבעיה הזו שיצרנו בעצמנו והמאיימת על הסביבה.

כ-2 עשיריות מהאשפה המובלת לאחר כבוד למזבלות ברחבי העולם, עדיין אינה ממוחזרת. המצב קשה, אך האם זה אומר שניתן לטפל בבעיה זו רק באמצעות פתרונות מעולם ההיי-טק? לא בהכרח, כל מאמץ שאנו עושים למען עתיד ירוק יותר נחשב, גם אם הוא בקנה מידה קטן, כמו למשל מיחזור אריזות משומשות ליצירות אמנות מיניאטוריות.
בכדי להוכיח לכם שזה אפשרי, אני מביאה פה משהו שיכול לתת לכם השראה: האמן היפני Haruki מצליח ליצור אומנות מחומרים שהיו בדרכם לאשפה. אמנות החיתוך וקיפול נייר, מכונות ביפן 'Kiries' ו- 'Kirigami'. קיריגאמי הוא סוג של בן דוד לא כל כך רחוק של אוריגמי. השם בא מהמילים היפניות "קירו" (לחתוך) ו- "קאמי" (נייר). עם זאת, קיריגאמי אינו מסתמך רק על הקיפול, כמו שקורה באוריגמי, אלא גם בחיתוך מיומן של הנייר. עוד משהו, בדרך כלל בקיריגאמי לא משתמשים בדבק (אם כי יש חריגים).
כל ההסבר המלומד משהו הזה, בא בכדי שתוכלו להעריך את עבודותיו אף יותר.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
תערוכת הפיסול הציבורי הגדולה בעולם חוזרת זו השנה ה-30
אמנות
תערוכת הפיסול הציבורי הגדולה בעולם חוזרת זו השנה ה-30
תערוכת הפיסול הציבורית החינמית הגדולה בעולם, ממוקמת על רצועת חוף בת 2 קילומטר, בין
האמנית Meltem Işık מאיסטנבול חוקרת את המראה המתעתע של הגוף שלנו
אמנות
האמנית Meltem Işık מאיסטנבול חוקרת את המראה המתעתע של הגוף שלנו
  אבל למעשה היא חוקרת גם משהו רחב יותר: את היחסים שלנו עם המבט
תיאטרון שלם מגזרי הנייר של Eiko Ojala
אמנות
תיאטרון שלם מגזרי הנייר של Eiko Ojala
תלת המימד שהוא מקבל, נובע מטרמפ-ל'איל של עומק המתקבל מצורה וצל. יצירות האמנות הצבעוניות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.