בין היוצרים המרתקים והמגוונים שהציגו ביריד DesignArt Tokyo האחרון, הייתה ARKO, "אמנית קש" מטוקיו, שמיישמת את הגרסה שלה למלאכה היפנית המסורתית מאז 2002.

 

היא משתמשת בקש של אורז, שנותר מגידול האורז. אורז הוא מצרך חשוב ונפוץ ביפן ושאריות הקש שלו, עד לפני 100 שנים, שימשו לייצור נעליים, מחצלות טטאמי, מילוי למעילים, שמיכות, עטיפות מזון, שקיות נשיאה ואביזרים אחרים. השימוש בו דעך, רבים מהמוצרים הללו מיוצרים כיום באמצעות חומרים סינתטיים וכיום משתמשים בקש אורז בעיקר במקדשי שינטו ליצירת שימנווה, חבל מקודש, שמפריד בין הרוחני לעולמות של בני התמותה.

 

 

 

בגלל אופיו האורגני של המדיום, שינויים סביבתיים משפיעים על העבודות, כתזכורת לכך שהסיב מקורו באדמה. לחות באוויר גורמת להן להרגיש כבדות או שהקש פולט ריח.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
מבנים מדפי נייר לבנים, מזמינים עוברים ושבים להתבטא
אמנות
מבנים מדפי נייר לבנים, מזמינים עוברים ושבים להתבטא
קבוצת Luzinterruptus היא קבוצת אמנות אנונימית, המבצעת התערבויות עירוניות במרחבים ציבוריים, כשהם משתמשים באור
הבית שלי: שחר שרייבר, הצייר ממשגב עם
אמנות
הבית שלי: שחר שרייבר, הצייר ממשגב עם
    הוא מספר כי הוא שואב השראה מסיטואציות יומיומיות: “אני מצייר כמו ילד.
Laurie Shapiro עוטפת אתכם מרחבים פסיכדליים דמויי רחם
אמנות
Laurie Shapiro עוטפת אתכם מרחבים פסיכדליים דמויי רחם
"אני יוצרת מיצבים מקיפים ומעוררים חזותית, לצד יצירות בודדות המשמשות כהגדלה של עולמי הפנימי.

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.