שחקנים אוהבים לחקות את החברים שלהם ואמנים אוהבים לצייר אותם, האמנית הפינית Liisa Hietanen סורגת אותם.

 

היא סורגת בובות שהן בגודל ובצורה, אחד על אחד חיקוי של חבריה השכנים לעיירה הקטנה Hämeenkyrö, מן הבגדים שהם אוהבים ללבוש ועד לסצנות היומיומיות והמוכרות שלהם.
"אני פוגשת את המודלים שלי במצבים יומיומיים טבעיים", היא מסבירה באתר האינטרנט שלה. "תהליך בחירת המודל הוא אינטואיטיבי. הפסל הנבחר עשוי להיות מישהו שאני פוגשת בספרייה, בחדר ההלבשה של חדר הכושר, או כשאני הולכת עם הכלב בדרך הביתה. אני לא מכירה את רובם וההכרות נוצרת במהלך תהליך היצירה".
יצירותיה הוצגו בספריה המקומית, בחנות פרחים, בחנות מכשירי חשמל ובמסעדה, אך הם גם מגיעים לתערוכות אמנות עכשווית. עם זאת, הצבתם בסביבה בה אנשים מנהלים שגרת חיים יומיומית, דווקא יוצרת מפגש מפתיע ומעצימה את החוויה האמנותית. "עבודה בקהילה היא חלק מהותי מעבודתי ואני רוצה לנהל דיאלוג עם האנשים שבצורה ישרה בסביבתי" היא אומרת.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.
https://liisahietanen.squarespace.com

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
האמן האגדי חלוץ הפופ היפני קיייצ'י טנאאמי, נפטר בגיל 88
אמנות
האמן האגדי חלוץ הפופ היפני קיייצ'י טנאאמי, נפטר בגיל 88
  טנאאמי, שנולד בטוקיו ב־21 ביולי 1936, נשא עמו מאז הילדות את מראות התקיפה
המהנדס שיוצר גאומטריה אמנותית בשלג
אמנות
המהנדס שיוצר גאומטריה אמנותית בשלג
בק, מהנדס לשעבר מלונדון, שחי כיום באלפים הצרפתיים, נמצא בסילברתורן, עיירת הנופש שהזמינה אותו
זה כנראה ציור הקיר המורכב ביותר שנעשה אי פעם
אמנות
זה כנראה ציור הקיר המורכב ביותר שנעשה אי פעם
  ציור קיר אנמורפי ענק של לבן, כתום וכחול מתגלה, כשהוא משתרע על פני

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.