תהליך היצירה של היוצרת אורלי מונטג, מתחיל בפיסול דמות בעבודת יד. פעמים רבות הדמויות המפוסלות מאופיינות בטשטוש סממנים מגדריים,  החסרה או הגזמה של פרטים מסוימים.

 

Copy-of-IMG_4585

 

המנעד בין הפיסול הנאמן לאנטומיה, לבין עיוותים פיזיולוגים מכוונים, הטשטוש והעיוות, מאפשרים לה חופש ופתיחות מחשבתית ומשאירים ממד של חוסר וודאות ואפשרות בחירה, לה כיוצרת ואולי גם לצופה מבחוץ.

 

Copy-of-Copy-of-ADS_5770
בשלב השני היא בוחרת את הדרך להמשך היצירה. לעיתים, משכפלת את הדמות בתבניות יציקה ולעיתים היא נשארת יחידנית. התהליך מסתיים בכך שהיא נותנת לדמות או לקבוצת הדמויות המשוכפלות, את ההגדרה הייחודית שלה באמצעות מניפולציות שונות ושילוב חומרים, בוחנת את המפגש בין חומרים שהחיבור ביניהם אינו בהכרח טבעי או מגיע מעולמות שונים לדוגמא זפת ופורצלן, אדמת חמרה ופלסטיק, חומר קרמי ושיער ועוד.

 

Copy-of-DSC_9222
אורלי מונטג (42) נולדה בישראל עוסקת בפיסול מאז שנת 2006, בוגרת בצלאל במחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית. עבודותיה הוצגו בתערוכות ומוזיאונים ונמצאות באוספים בארץ ובחו"ל.

 

Copy-of-Copy-of-DSC_5353

 

Copy-of-13

 

Copy-of-IMG_4702

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
התערוכה האינטראקטיבית בה הופכים הצופים לחלק מהיצירה
אמנות
התערוכה האינטראקטיבית בה הופכים הצופים לחלק מהיצירה
  צמד האדריכלים והצלמים הספרדים Anna Devís ו-Daniel Rueda מציגים ב-National Taiwan Science Education
האדריכלות של הבלתי נראה: Benedetta Tagliabue הופכת  מים ווירטואליים לחוויה שאפשר להרגיש
אמנות
האדריכלות של הבלתי נראה: Benedetta Tagliabue הופכת  מים ווירטואליים לחוויה שאפשר להרגיש
  מה שנראה במבט ראשון כפביליון זמני הוא למעשה יצירה רב־תחומית המבקשת להמחיש רעיון
הצלם שמכניס נשמה, תיאטרון ואמנות לעולם האופנה המלוטש
אמנות
הצלם שמכניס נשמה, תיאטרון ואמנות לעולם האופנה המלוטש
  בין אם הוא מכניס את Willem Dafoe אל תוך בית בובות, עוטף את

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.