עבודתה של Esther Stocker, שהוצגה בביאנלה בוונציה וביריד הבינלאומי במילאנו, מורכבת בעיקר ממיצבים המציגים מרחבים בפרספקטיבה מופשטת וגאומטרית, שהם פרשנות תלת מימדיות של ציוריה, המסתפקים בשחור, אפור ולבן. ניתן לתאר אותם כציורים מרחביים, פיסוליים או דווקא כחללים ציוריים.

המבנים הגיאומטריים שלה מבוססים על מודולים שחוזרים על עצמם לנצח, יוצרים קצב חזותי מסודר לכאורה, שאליו היא מוסיפה סטיות, על מנת ליצור קצב סמוך, אך חדש. סטייה באיזון האופטי, היוצרת הפתעה ורגש, באמצעות הפרעה מכוונת של הסדר והממד המישורי.
סטוקר בוגרת האקדמיה לאמנויות יפות בווינה, האקדמיה לאמנויות יפות בררה (מילאנו) והמכללה לעיצוב מרכז האמנות בפסדינה, קליפורניה.
היא מציגה באופן קבוע במוזיאונים בינלאומיים, ירידים בינלאומיים ובגלריות ברחבי העולם. בשנת 2018, הציגה מיצב בשיתוף פעולה עם Iris van Herpen.
"בעיני חשוב לגרום לקהל להבין שלא מדובר ב'צורה למען הצורה': לצורה יש בתוכה ממד חברתי וקיומי", היא אומרת "בציורים, בפסלים ובמיצבים שלי אני מנסה לתאר את העמימות ואי הוודאות של המערכת. אני משתמש בדייקנות של מערכת כדי לחקור את המערכת עצמה. אני מנסה לשחרר ולנטוש את דרכי הראייה וההבנה שלנו הקשורות בזיהוי של צורות ושמבדילות אותנו זו מזו, לפעמים באופן לא מודע."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
פורדלנדיה: החלום האוטופי של הנרי פורד שנבלע בג׳ונגל
השראה
פורדלנדיה: החלום האוטופי של הנרי פורד שנבלע בג׳ונגל
  הנרי פורד Henry Ford היה דמות מורכבת. היו דברים טובים שהוא תרם לעולם
האגדה הנוצצת של מלכת איראן – והסוף הכואב
השראה
האגדה הנוצצת של מלכת איראן – והסוף הכואב
  חתונת החלומות הפכה לאירוע בלתי נשכח: בית האופנה Dior יצר עבורה שמלה מפוארת
הנשים ששינו את האדריכלות המודרנית
השראה
הנשים ששינו את האדריכלות המודרנית
  לצד שמות איקוניים כמו Zaha Hadid, Charlotte Perriand ו־Eileen Gray, הספר חושף גם

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.