עבודתה של Esther Stocker, שהוצגה בביאנלה בוונציה וביריד הבינלאומי במילאנו, מורכבת בעיקר ממיצבים המציגים מרחבים בפרספקטיבה מופשטת וגאומטרית, שהם פרשנות תלת מימדיות של ציוריה, המסתפקים בשחור, אפור ולבן. ניתן לתאר אותם כציורים מרחביים, פיסוליים או דווקא כחללים ציוריים.

המבנים הגיאומטריים שלה מבוססים על מודולים שחוזרים על עצמם לנצח, יוצרים קצב חזותי מסודר לכאורה, שאליו היא מוסיפה סטיות, על מנת ליצור קצב סמוך, אך חדש. סטייה באיזון האופטי, היוצרת הפתעה ורגש, באמצעות הפרעה מכוונת של הסדר והממד המישורי.
סטוקר בוגרת האקדמיה לאמנויות יפות בווינה, האקדמיה לאמנויות יפות בררה (מילאנו) והמכללה לעיצוב מרכז האמנות בפסדינה, קליפורניה.
היא מציגה באופן קבוע במוזיאונים בינלאומיים, ירידים בינלאומיים ובגלריות ברחבי העולם. בשנת 2018, הציגה מיצב בשיתוף פעולה עם Iris van Herpen.
"בעיני חשוב לגרום לקהל להבין שלא מדובר ב'צורה למען הצורה': לצורה יש בתוכה ממד חברתי וקיומי", היא אומרת "בציורים, בפסלים ובמיצבים שלי אני מנסה לתאר את העמימות ואי הוודאות של המערכת. אני משתמש בדייקנות של מערכת כדי לחקור את המערכת עצמה. אני מנסה לשחרר ולנטוש את דרכי הראייה וההבנה שלנו הקשורות בזיהוי של צורות ושמבדילות אותנו זו מזו, לפעמים באופן לא מודע."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
פרויקטים עם חידושים טכנולוגיים שמעצבים מחדש את עולם האדריכלות
השראה
פרויקטים עם חידושים טכנולוגיים שמעצבים מחדש את עולם האדריכלות
בינה מלאכותית בתכנון: כשאלגוריתם הופך לאדריכל שותף אחד השינויים המשמעותיים ביותר הוא השילוב של
ורוד, רך ומפתיע: הספיקאיזי של India Mahdavi בפריז
השראה
ורוד, רך ומפתיע: הספיקאיזי של India Mahdavi בפריז
  מאחורי דלת אנונימית ברובע השביעי, מוסך ישן עבר טרנספורמציה טוטאלית: חלל תעשייתי גס
אתם יושבים? הנה בית קפה שנפל בין הכסאות
השראה
אתם יושבים? הנה בית קפה שנפל בין הכסאות
  המתחם מבוסס על רעיון ייחודי: “סלון עירוני גדול”. במקום מבנים מסורתיים, המבקרים פוגשים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.